Olivedale... een droom die werkelijkheid wordt!

olivedale

Er zat eens een Belg op café met een Zuid-Afrikaan… Het zou het begin van een flauwe mop kunnen zijn, maar het is zo dat de eerste stapjes richting Olivedale Vineyard worden gezet. Tussen de jarenlange droom van de Belgische founders en de commerciële realiteit zat een hele portie contra-intuïtief denken en buitengewone moed. Het uiteindelijke resultaat mag dan ook gezien worden, met wijnen die elk hun eigen uniciteit kunnen claimen. Olivedale houdt zich aan de voorschriften van de mens, maar laat de natuur zoveel mogelijk voorschrijven. Het zijn niet alleen natuurlijke wijnen. Het zijn wijnen van de natuur!

Aan de basis van het geheel ligt een samenloop van levenspaden. Het is zo’n twintig jaar geleden dat Carl Van Wijck, wijnmaker en strateeg, experimenteert met het maken van natuurlijke wijnen. Hij produceerde met succes een natuurlijke Sauvignon Blanc in de Karoo,  wat hem inspireerde om zijn ideeën op een veel grotere schaal toe te passen. Hij is de meester-geest en architect achter alle aanplantingen van wijnstokken en infrastructuur die Olivedale Vineyards vandaag vormen.

Rond die tijd zet ook Belgisch ondernemer Jan Oprins zijn eerste Zuid-Afrikaanse passen. Jan is bezieler en oprichter van Oprins Plant, dat zich specialiseert in het kweken van bamboe en faam heeft over de hele wereld. Voor de uitbreiding van zijn activiteiten laat hij zijn oog vallen op Zuid-Afrika, dat met zijn specifieke klimaat en terroir uiterst geschikt blijkt.

Zo’n twintig jaar later, de vroege jaren 10 van deze eeuw, beslist Jan, samen met onder andere partner Gie Van Erck om een gemeenschappelijk droom eindelijk werkelijkheid te maken: het opstarten van een eigen wijndomein. Oprins kende wijnmaker Carl Van Wijck door zijn omzwervingen in de regio rond Swellendam en zo geschiedde.

Vandaag brengt Olivedale, weldegelijk vernoemt naar de wilde olijfbomen die de regio typeren, zeven verschillende wijnen op de markt. Wat deze producten uniek maakt? De druiven worden twee tot drie weken later geoogst dan in andere Afrikaanse streken. Hierdoor krijg je een uitgebreid rijpingsproces en worden suikers op een meer natuurlijke manier gevormd.  
Proef het zelf en kom genieten van deze nieuwe Pin’Art-toppers. We bieden jullie dan ook graag een voordeelpakket aan met alle expressies die het domein te bieden heeft:

  • Olivedale Mystique Mountain 2017
  • Olivedale Shiraz 2016
  • Olivedale Tempranillo 2017
  • Olivedale Rosé 2017            
  • Olivedale Chardonnay 2017
  • Olivedale River Secrets 2017            
  • Olivedale Sauvignon Blanc 2017
© 2004 - 2019 Wijnen Pin'Art BVBA • Alle rechten voorbehouden • Stuur ons een e-mail

De website pinart.be maakt gebruik van cookies om de werking ervan te verbeteren en om statistieken in verband met het gebruik ervan (aantal bezoekers, bekeken pagina's, enz.) in te zamelen.