Hoe zit het met biologische wijnen?

blog-bio-wijn

De ‘biowijn’ is ontstaan in de jaren ’90 van de vorige eeuw. De stap naar ‘lutte raisonnée’ (redelijke bestrijding) werd gezet. Vele wijnmakers stopten met het preventief besproeienLees meer...

Wat betekent die medaille op de fles?

medaille-op-de-fles

Een wijn met een medaille-sticker verkoopt tot wel 40% beter volgens een onafhankelijk marktonderzoek georganiseerd door het Concours Mondial de Bruxelles. Voor een leek die een wijn moet kiezen in de supermarkt kan de sticker inderdaad een handige leidraad zijn. Maar vertelt die sticker jou ook of jij die wijn nog lekker gaat vinden is een andere vraag. In dit artikel leggen we de geheimen bloot van de winstgevende sticker-business. Lees meer...

Beaujolais voor dummies

beaujolais-nouveau-dummies

Beaujolais, de zuidelijkste regio van de Bourgogne. Deze regio staat garant voor super fruitige, lichte rode wijnen. Ze wordt onderverdeeld in Haut-Beaujolais en Bas-Beaujolais. Hoe worden de wijnen getypeerd, wat is het verschil tussen de appellaties en hoe komen de wijnen tot stand? Het antwoord op deze vragen, lees je in onze nieuwe blogpost, vers van de pers! Lees meer...

Solera voor dummies

blog-solera

Wat is solera? Een naam die veelvuldig voorkomt in de sherry -en rumwereld, maar wat betekent het en welke invloed heeft dit op mijn favoriete drankje? Lees het hier... Lees meer...

Hoe herken ik een goede bewaarwijn?

blog-oude-wijnen
In dit artikel bekijken we het onderscheid tussen wijnen die je 20 jaar en langer kan verouderen en wijnen die je jong moet drinken.
Lees meer...

Help, mijn kurk breekt af

cork

Het is echt niet fijn. Je hebt gasten aan tafel zitten en je tracht de afgebroken kurk uit jouw fles te trekken. Wat doe je eraan en wat is de oorzaak van dat ene stukje kurk dat maar niet mee wilt komen? Lees meer...

Hoe herken je Cava, Prosecco en Champagne van elkaar?

bubbels

Cava, Prosecco, Champagne, Franciacorta ... Het zijn stuk voor stuk mousserende wijnen die maar al te vaak het naamkaartje ‘bubbels’ krijgen opgespeld. Het verschil tussen deze soorten uit zich vaak in de prijs die je ervoor betaalt, maar net zoals bij de vele soorten (niet-mousserende) wijnen, ligt het verschil ook in het smaakprofiel en het productieproces. Hoe herken je cava, prosecco en Champagne van elkaar…Lees meer...

Appassimento: Zelfs de Romeinen werden hier gek van

blog-appassimento

Appassimento is een wijntechniek, waarmee er een zeer intense, smaakvolle expressie wordt verkregen. Zelfs Julius Caesar was reeds grote fan van dit soort wijnen. Wat net zo speciaal is aan deze techniek...
Lees meer...
© 2004 - 2019 Wijnen Pin'Art BVBA • Alle rechten voorbehouden • Stuur ons een e-mail

De website pinart.be maakt gebruik van cookies om de werking ervan te verbeteren en om statistieken in verband met het gebruik ervan (aantal bezoekers, bekeken pagina's, enz.) in te zamelen.