Stacks Image 34

Osvaldo Viberti

Stacks Image 65
In de vroege jaren negentig besloot Osvaldo Viberti om het wijndomein, dat een erfenis van zijn grootouders Assunta en Tistin zou zijn, over te nemen. Een beslissing die hij nam na het zien van een oude foto die hij teruggevonden had in een boekje van zijn reeds overleden grootvader Tistin. Op de foto staat hij, samen met zijn grootvader en Gino, zijn vader. Ze bewerken de druiven met een oude, mechanische pers en persen het druivensap dat later overgepompt zou worden in de cuves om er wijn van te maken.
Stacks Image 78
"Op die foto ben ik 10 jaar", vertelt Osvaldo. "Na het zien van die foto kwamen al die prachtige herinneringen terug waar mijn grootvader en mijn vader samenwerkten in het veld en in het wijnhuis. Ik heb mijn jeugd in nauw contact doorgebracht op de boerderij en al het leven er rond. Ik heb veel geleerd van mijn grootouders, door middel van hun daden en hun woorden. Seizoen na seizoen kwam ik in contact met de wondere wereld van de natuur om mij heen. De diertjes en insecten die in het veld leefden en de verschillende plantensoorten. Ik ervaarde al sinds jonge leeftijd de levenswijze en inspanningen die van een boer verwacht werden. Vele foto's uit die periode tonen mij als kind, hand in hand met mijn geliefde grootvader. Ik volgde hem koppig overal waar hij heen ging. Eén van die foto's, waar ik in het bijzonder aan gehecht ben, was genomen in onze kleine kelder na de vendanges, waar we met z'n drieën aan het werken zijn om de druiven te persen."
Stacks Image 85
Stacks Image 59
"Mijn grootvader hield deze foto met grote zorg in zijn gebedenboekje en ik vond het terug, vele jaren na zijn dood. Ik was nu volwassen en mijn handen lijken nu op die van hem. Ondertussen is mijn liefde voor het land gegroeid en zo heb ik mijn keuze kunnen maken. Ik vond het niet meer dan logisch van zelf een viticulteur te worden. Ik ben blij en enthousiast over mijn keuze. Elke dag ben ik dankbaar voor de job die ik doe en ik voel met enorm geprivilegieerd dat ik in dit prachtige gebied van de Langhe wijn kan maken. Een privilege die werd overgedragen van vele generaties voor mij. Er zal misschien ooit een dag zijn dat mijn zonen mijn job zullen overnemen, als ze willen. Vandaag, zoals mezelf, beleven ze uitzonderlijke ervaringen door hun contact met de natuur. De vroege kiemen in het voorjaar, de bloeiende zomer, de rijping van de druiven. En de oogstfeesten, de magie van het wijnbereidingsproces, terwijl de herfst smelt in prachtige kleuren. Dan komt de winter… een periode van rust, bijna schijndood… en dan is er weer het leven."

Osvaldo Viberti • Barbera d\'Alba 2015
Piemonte

Osvaldo Viberti • Barbera d'Alba 2015

Iedereen houdt van Barbera

€ 12.95

Osvaldo Viberti • Barolo 2012
Piemonte

Osvaldo Viberti • Barolo 2012

Ideaal bij rood vlees, wild, gekruide kazen, klassieke Italiaanse gerechten.

€ 27.50

Osvaldo Viberti • Barolo Serra Dei Turchi 2009
Piemonte

Osvaldo Viberti • Barolo Serra Dei Turchi 2009

Ideaal voor vlees voorgerechten, rijst en kaasfondue, vlees- en wildgerechten, kazen.

€ 38.90

Osvaldo Viberti • Barolo Serralunga d\'Alba 2010
Piemonte

Osvaldo Viberti • Barolo Serralunga d'Alba 2010

Ideaal bij rood vlees, wild, gekruide kazen, klassieke Italiaanse gerechten.

€ 38.90


07/06/17
© 2004 - 2017 Pin'Art Wines & Spirits • BTW BE0869.958.455 • Contacteer ons