De Sommeliers Blog door Pin'Art

Dominio de la Vega Open Doors 2017

Dominio de la Vega Open Doors 2017

Viva la vida! Dat is wat we dachten toen we uitgenodigd werden door het Valenciaanse wijnhuis Dominio de la Vega, uw allen wel bekend van onze cava's en de bobalwijnen. Alejandro, Gerardo en de rest van het team ontving ons met de gekende Spaanse gastvrijheid en gaf ons een ruime blik achter de schermen. Een korte bloemlezing.

Onderzocht: Is rode wijn goed voor de gezondheid?

  • Geplaatst op
  • Door Arno Geets
  • Geplaatst in Tips, Wijn
  • 0
Onderzocht: Is rode wijn goed voor de gezondheid?

Reeds tal van wetenschappers onderzochten de invloed die wijn heeft op onze gezondheid. De positieve of negatieve uitkomsten zijn evenredig verdeeld, maar er is een conclusie die steeds weer opnieuw opduikt: sommige rode wijnen bevatten duidelijk meer goede stoffen dan anderen. Een kleine fact check.

5 Tips om jouw rosé te kiezen deze zomer

  • Geplaatst op
  • Door Arno Geets
  • Geplaatst in Tips, Wijn
  • 0
5 Tips om jouw rosé te kiezen deze zomer

Om te weten dat rosé niet gemaakt wordt door simpelweg witte en rode wijn met elkaar te mengen, hoeft u geen vinoloog te zijn. Maar hoe komt deze wijn dan aan zijn typische kleur? En hoe herken je een goede rosé? Wij leren je alles over het productieproces en geven je graag vijf handige tips bij het kiezen van jouw zomerse rosé.

Hoe herken je Cava, Prosecco en Champagne van elkaar?

  • Geplaatst op
  • Door Arno Geets
  • Geplaatst in Bubbels, Tips
  • 0
Hoe herken je Cava, Prosecco en Champagne van elkaar?

Cava, Prosecco, Champagne, Franciacorta ... Het zijn stuk voor stuk mousserende wijnen die maar al te vaak het naamkaartje ‘bubbels’ krijgen opgespeld. Het verschil tussen deze soorten uit zich vaak in de prijs die je ervoor betaalt, maar net zoals bij de vele soorten (niet-mousserende) wijnen, ligt het verschil ook in het smaakprofiel en het productieproces. Hoe herken je cava, prosecco en Champagne van elkaar…

Kruiden in de gin? In of out?

  • Geplaatst op
  • Door Arno Geets
  • Geplaatst in cocktails, gin
  • 0
Kruiden in de gin? In of out?

De kruiden in jouw gin blijven een veelbesproken onderwerp. Vele ginlovers moeten hun kruiden in het glas hebben, waar anderen absoluut niets willen. Waar komt de kruidenhype vandaan en wat is de reden dat anderen hier lijnrecht tegenover staan?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »