Is gin (nog steeds) in?

Is gin (nog steeds) in?

Trendwatchers en influencers binnen de horeca-wereld roepen het in koor: het gin-verhaaltje is uitverteld. Velen beweren zelfs dat de, minstens even hippe en trendy, opvolger al klaar staat. Zo zou Vermout alles hebben om deze zomer…

Trendwatchers en influencers binnen de horeca-wereld roepen het in koor: het gin-verhaaltje is uitverteld. Velen beweren zelfs dat de, minstens even hippe en trendy, opvolger al klaar staat. Zo zou Vermout alles hebben om deze zomer je collectie gin-flessen uit de bar te verdringen en zo 's werelds bekende spirit te worden. Maar klopt deze voorspelling? Is gin weg te slaan uit ons zomers avondritueel? Wij bij Pin'Art zijn overtuigd van niet. Daarom laten we jou graag zien dat, ook vandaag nog, de mogelijkheden oneindig zijn. Gin is in.

Het hedendaagse gin-verhaal kent zijn oorsprong in Spanje. Bartenders en liefhebbers spelen er sinds het begin van de 21e eeuw met de vele mogelijkheden die de spirit hen biedt. Wanneer de gekte begin 2014 de oversteek naar ons land maakt, beweren velen dat het slechts gaat om een hype. Drie jaar later kunnen we echter over een volwaardig succes spreken. Producenten overspoelen de markt met nieuwe smaken, aroma's en mixers. De sleutel van het succes? Het hoge hipster gehalte van de talloze flessen (een voorbeeld hiervan is het oldschool "apothekersflesje" van de Monkey 47) en de eenvoud van de cocktails waarin gin wordt verwerkt. Zelfs een kind weet hoe een gin-tonic gemaakt wordt (leg hem maar eens uit hoe een Commonwealth-cocktail met maar liefst 71 ingrediënten wordt gemixt). Dat de "experten" dus beweren dat het liedje gezongen is, terwijl er nog honderden mensen aangetrokken worden tot gin-festivals gespreid over heel Vlaanderen, kunnen wij moeilijk geloven.

Gin en tonic: een onafscheidelijk duo. We geven u dan ook graag enkele Pin'Art-recepten mee en laten u graag zien dat het ook zonder tonic kan.

Cocktail 1. Summerbreeze

* 1/3 Lola y Vera Gin
* 2/3 Erasmus Bond Bontanical Tonic
* Een paar jeneverbesjes
* Een schijfje groene appel

Ter afwerking steken wij een muntblaadje half in een blokje ijs, dat op zijn beurt mee in het glas gaat. Zo geniet je van de fijne aroma's van munt en is het nog lekker decoratief.

›› Bekijk hier de Lola y Vera Gin

_________________________________________________________________________________________________________


Cocktail 2. The Happier Ending

* 1/3 Sharish Blue Magic Gin
* 2/3 Fever Tree Classic Tonic
* Enkele aardbeitjes
* Een paar frambozen

Wanneer men de tonic toevoegt, verandert de blauwe kleur in een soort roze. Voeg de tonic dus pas toe in het bijzijn van uw gasten. Een spetterend feest gegarandeerd!

›› Bekijk hier de Sharish Blue Magic Gin_________________________________________________________________________________________________________


Cocktail 3: Gin Fizz

* 5 cl Ki No Bi Kyoto Dry Gin
* 3 cl Soda (of bruiswater)
* 3 cl citroensap
* 3 cl suikersiroop
* Ijsblokjes

Meng de gin, het citroensap en de suikersiroop in een shaker (of een potje met deksel). Voeg het ijs toe en shake een 15-tal seconden. Giet de mix twee keer door een fijne zeef, voeg de soda toe en werk af met een schijfje citroen en/of een muntblaadje op de rand.

›› Bekijk hier de Ki No Bi Kyoto Dry Gin

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »