Dominio de la Vega Open Doors 2017

Dominio de la Vega Open Doors 2017

Viva la vida! Dat is wat we dachten toen we uitgenodigd werden door het Valenciaanse wijnhuis Dominio de la Vega, uw allen wel bekend van onze cava's en de bobalwijnen. Alejandro, Gerardo en de rest van het team ontving ons met de gekende Spaanse gastvrijheid en gaf ons een ruime blik achter de schermen. Een korte bloemlezing.

België en september, dit jaar een weinig geslaagd huwelijk. Des te meer keken we reikhalzend uit naar het bezoek aan een van onze Spaanse producenten, Dominio de la Vega. Het wijnhuis, gelegen op zo'n 30 minuutjes rijden van de Spaanse badstad Valencia, is wel gekend om zijn uitstekende cava's (o.a. Idilicum en Expression) en bobalwijnen (Paraje Tornel, El Corral, ...). 

Eens geland werden we opgewacht door de ubersympathieke Alejandro Alex Martín, onze contactpersoon én export manager van het wijnhuis. Na een korte tour in de stad ging het richting hotel voor de nacht. 

De volgende dag had immers een workshop omtrent de cava's van het domein in petto. We kregen inzicht in het productieproces, waarna we zelf aan de slag gingen met een manuele dégorgement, met bijhorend een blinde proeverij. Vervolgens kregen we de kans om een eigen cava blend samen te stellen. Ook de innerlijke mens werd, ruimschoots, gesterkt met heerlijke cava's en een geweldige Paella. Wat volgde was een korte presentatie over het domein en z'n wijngaarden. Wist u trouwens dat DDLV staat voor natuurlijke, biologische productieprocessen?

's Avonds waren we getuige van een van de grootste feesten in Valencia, waar alle markten geopend waren en je in de straten kon genieten van livemuziek, tapas en de, in en rond Valencia ruim vertegenwoordigde, wijnen van Dominio de la Vega. Na het dinner toonde Alex ons het bruisende Valenciaanse nachtleven. (Er werd ook bier gedronken, but please don't tell my boss)

Zondag bracht een vrije voormiddag, gelukkig, want het was eerder vroeg dan laat geworden. Het zou echter een zonde zijn om het na te laten de stad te bezoeken. Werkelijk een must see, want in Europa is de perfecte balans die Valencia kent tussen geschiedenis en hypermoderne architectuur ongeëvenaard. Voeg daar de flamboyante Spaanse levensstijl en het trio zon, zee, strand aan toe... 

's Namiddags ging het van de grote stad naar het gezellig, typische Spaanse dorpje Requena, waar we een dag eerder nog Middeleeuwse kelders bezochten. Voortgaand op ons elan genoten we van de tapas en bijhorende Dominio wijnen, zorgvuldig uitgekozen door gastheer Alex. Je vergat bijna dat er ook nog moest "gewerkt" worden. ‘s Avonds kregen we een rondtour in de oude en nieuwe wijnkelders van DDLV. Beiden nog in gebruik, maar als je weet dat er al bij al zo’n 800.000 flessen onder het wijnhuis liggen, begrijpt u ook dat de oorspronkelijke kelder een serieuze upgrade nodig had.

Maandag ging het dan weer huiswaarts, maar niet vooraleer we zelf aan de slag gingen op de wijngaarden. September is immers de oogstmaand, met een enorme bedrijvigheid op en naast de velden als gevolg. Zorgvuldig werden druiven verzameld die als stalen voor de laboproeven moesten dienen. Suikergehalte, rijpheid, gewicht, … alles wordt geanalyseerd voor men groen licht geeft aan de plukteams. Ter afsluiting van een leerrijke driedaagse klonken we in het midden van de wijngaarden met een heerlijk glas Finca La Beata, het paradepaardje van het domein.

Graag wil ik nog Alex en Gerardo, en in uitbreiding het gehele DDLV-team, bedanken voor de uiterst warme ontvangst. Van wat we bij ons zeggen over Spaanse gastvrijheid is werkelijk geen woord gelogen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »