Bij Pin'Art krijgt u op de webshop steeds een hoeveelheidskorting. Om meer te weten over onze kortingen klik hier.
Cadeauverpakking? Kies hier het formaat..


Aanvaarden Cookies helpen ons onze diensten te leveren. Door onze services te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Norrel Robertson's Manga Del Brujo 2017

El Esocés Volante • Calatayud (Aragon) • Old Vine Garnacha/Tempranillo/Syrah/Mazuelo • Bio
  • Norrel Robertson\'s Manga Del Brujo 2017
  • Norrel Robertson\'s Manga Del Brujo 2017

PROEFNOTITIES

Kleur: Diep paars met robijnrode rand Boeket: uitgesproken aroma's van zwart fruit, gebarsten peper, rook en toast. Smaak: Vol van kracht met goed uitgebalanceerde tannines. De smaak vertoont dichte zwarte vruchten, kersen met een lange rokerige / geroosterde afdronk. Mineraal en complex. Gastronomische begeleiding: een geweldige wijn om te drinken met klassieke wildgerechten zoals wild, wild zwijn. Het gaat ook gepaard met pittige gerechten zoals ragout en pittige recepten op basis van tomaten.

OVER DE WIJN

2017 is de 14e jaargang van deze cuvée gewijd aan de geschiedenis en cultuur van Calatayud. Dit was een zeer kleine, geconcentreerde oogst na de voorjaarsvorst. Manga del Brujo is ontworpen als een serieuzere wijn met een stijl en structuur die meer geschikt zijn voor eten. Om dit te bereiken, hebben we toncomponenten met hogere toast en percelen met meer looistructuur en mineraliteit gebruikt.

Garnacha & Mazuelo Oude, geconcentreerde, bush-vine-fruit geselecteerd uit 70-100 jaar oude wijnstokken in de Campillo-zone van Monte Armantes. Met de hand geoogst, verpletterd en ontsteeld. Gecontroleerde gisting tussen 22 en 28 graden met plonsen en stoten van de kap gedurende 7 dagen met zachte pumpovers en delistage voor kleur- en tannine-extractie gevolgd door een korte maceratie. Afgedrukte schillen met alleen vrijloopwijn gevolgd door volledige malolactische gisting in tank. De Garnacha en Mazuelo werden vervolgens gedurende 13-14 maanden op fijne droesem in cement van epoxylijnen bewaard alvorens te mengen.

Syrah twee of drie kleine partijen van in totaal niet meer dan 25 ton werden gedurende twee dagen geoogst. Fruit werd ontsteeld maar niet geplet om een ​​hoog aandeel hele bessen te geven. Dit werd op zijn beurt koud gedrenkt tot een wilde gisting begon, waarna de most werd ingeënt met een Rhone-giststam. De gisting vond plaats bij ongeveer 28-30 graden Celsius en de wijn werd drooggedrukt met alleen vrijlopend sap zonder perswijn inbegrepen voor de eindwijn. Malolactic vond plaats in een tank en een portie (50%) van nieuwe en gebruikte Franse vaten. Na een korte periode in vat werd de wijn verwijderd en op een fijne droesem bewaard.

Tempranillo - met de hand geoogst, geplet en ontdooid. Temp gecontroleerde alcoholische gisting gedurende 7 dagen tot 28 graden Celsius met pompovers en delistage voor kleur- en tannine-extractie gevolgd door een korte maceratie. Afgedrukte schillen met alleen vrijloopwijn gevolgd door volledige malolactische gisting in tank en 50% in nieuwe en gebruikte vaten. Na een korte tijd in het vat werd de wijn verwijderd en op fijne droesem bewaard voor complexiteit.

BESCHRIJVING Norrel maakt al meer dan 15 jaar wijn in Spanje en is momenteel een van de drie Master of Wines die in Spanje wonen. Hij is geboren en getogen in Schotland en heeft na zijn afstuderen aan de Universiteit van Aberdeen met een MA-graad in Politiek en Internationale Betrekkingen meer dan 25 jaar in de wijnindustrie gewerkt, beginnend in de verkoop in het Verenigd Koninkrijk voordat hij overging tot aankoop en productontwikkeling .

In de late jaren 1990 besloot Norrel een carrière in de wijnbouw na te streven en besloot de beste manier om te leren van de kelder. Norrel ging wijnjaren werken in Chianti in Italië (Tenuta Di Arceno), Portugal (Esporao en Quinta de la Rosa), Australië (Nepenthe), Frankrijk (Roussely, Touraine) en Chili (Laroche, Casablanca Valley). In 1998 begon Norrel aan de Master of Wine Course en werd een Master of Wine in november 2000, waarbij hij de Robert Mondavi Award won voor de beste algehele theoretische prestatie in het examen.

In 2002-2003 studeerde hij de Postgraduate Viticulture and Oenology cursus aan de Lincoln University in Christchurch, Nieuw-Zeeland, en behaalde zijn postdoctorale kwalificatie met onderscheiding.

In 2003 verhuisde hij naar Spanje als wijnmaker voor International Wine Services en werd hij al snel verliefd op de oude Garnacha-wijngaarden in de omgeving van Calatayud, Aragón en besloot hij zijn eigen wijnen te gaan maken. Zijn bedrijf - EL ESCOCÉS VOLANTE SL - ging van start en Norrel produceert nu veel bekroonde wijnen gemaakt van zeer speciaal geselecteerde wijngaarden op grote hoogte in Aragón, Spanje. Hij heeft ook wijnprojecten in Murcia, Valencia en Galicië. Zijn eigen wijnen worden op meer dan 20 markten verkocht. Hij raadpleegt veel gerenommeerde wijnhuizen in Spanje en ook aan wijnbouwers in Chili en Zuid-Afrika.

EL ESCOCÉS VOLANTE bezit momenteel 21 hectare oude wijnstok Garnacha rond de dorpen Villarroya de la Sierra en Cervera de la Cañada, een verzameling wijngaarden van 45 tot 110 jaar oud en enkele nieuwe aanplant. De wijnbouw is duurzaam en biologisch, met certificering dat begint de komende jaren.

Versies

Per fles

€11.90

Per magnum

€24.90

Gerelateerde producten

© 2004 - 2020 Wijnen PinArt BV • Alle rechten voorbehouden • Stuur ons een e-mail

De website https://www.pinart.be maakt gebruik van cookies om de werking ervan te verbeteren en om statistieken in verband met het gebruik ervan (aantal bezoekers, bekeken pagina's, enz.) in te zamelen. Wij verkopen ook geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. Daarom vragen wij verplicht uw leeftijd op te geven bij het afrekenen van de producten.