Gratis verzending vanaf €35
1 jaar kurkgarantie
Volgende dag verzending
Groot assortiment

Chioccioli Chianti Classico Riserva 2014 DOCG

€34,90 AVP €32,90 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
CHIANRISCHIOCCIOLI
RODCHIANTIRISCHIOCC
Op voorraad
1-3 werkdagen
  • Bestel 3 voor €32,24 per stuk en bespaar 2%

Productomschrijving

De wijn

De wijn heeft een robijnrode kleur. In de neus zijn heerlijke complexe aroma’s van fruit, kruiden en subtiele mooie toetsen van houtlagering. De aanzet in de mond is soepel en zeer verfijnd met fluwelen tannines. Smaken van rijp donker rood fruit, kruiden en een frisse aciditeit. De afdronk is aangenaam met een lange lengte.

 

Het domein

Stefano Chioccioli is een internationaal gekend en gerespecteerd oenoloog en agronoom. Hij werkt al meer dan 25 jaar voor prestigieuze wijnhuizen in Italië, Frankrijk en Hongarije. De wijnen afkomstig uit zijn consultingopdrachten hebben ondertussen een karrenvracht aan onderscheidingen binnengeharkt. Meer dan 100 wijnen met 3 glaasjes in de Gambero Rosso, en in Wine Spectator en Wine Enthousiast meerdere 92+ scores met zelfs eenmaal 98/100. Robert Parker en The Wine Advocate onderscheidden hem reeds - als één van de twee enige Italiaanse wijnmakers - met een 100/100 score, net zoals Wine Spectator. En niet eenmaal, maar liefst twee maal!

De laatste jaren consulteert hij vooral het domein van zijn zonen, Niccoló en Enrico, die de absolute topwijnen van het merk Chioccioli Altadonna produceren. Twee jongens die de .2-versie van Italiaanse topwijnen op de kaart zetten. Hun project ontstond uit het verlangen naar de 'terugkeer naar de bodem' en zelf een product te creëeren dat de naam Toscane meer dan waardig is. Samen met hun vader volgen ze alle fases van het productieproces nauwgezet op.

Het Chioccioli domein heeft een eigen wijnmakerij in Gaiole in Chianti en de wijngaarden liggen in twee zones met het beste terroir van Chianti Classico, Gaiole en Quercegrossa. De bodems zijn half van klei en met een rijke textuur van kalksteen en marmer. Het zijn arme, rotsige gronden, maar waaruit de plant de beste kwaliteit kan halen. Alle werk gebeurt manueel. Men tracht de allerbeste polyfenolische rijpheid van de druiven te bekomen en de opbrengst per hectare wordt laag gehouden, 30 hecl/ha.

De druiven worden geoogst in kleine manden, worden ’s nachts gekoeld en ondergaan daarna een dubbele tri. De fermentatie vindt plaats in conische inoxen cuves, houten vaten en geopende houten vaten met de integrale vinificatie techniek die wordt toegepast. Na een lange schil fermentatie, wordt de wijn direct in houten vaten gedaan van de beste selectie van Franse houten vaten, waar de malolactische gisting in plaats vindt. De wijn rijpt verder in houten vaten op zijn droesem gedurende 18 maanden. Na het bottelen, rijpt de wijn verder gedurende 6 maanden vooraleer hij op de markt wordt gedistribueerd.

Beoordelen (0)

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Gerelateerde producten

* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »