
Escoces Volante El Mondongo
Zeer mediterraan in de neus. Balsamico toetsen, een vleugje eucalyptus en zoethout, vleugje specerijen en zelfs nootmuskaat. Geuren van rode vruchten.
Krachtig, vol en zeer fris in de mond. Expressief, gul, rijp maar zeer goed in balans. De zilte toets e
- enkel online verkrijgbaar
- Fruitig-rijk-vol en droog
- 16
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
De wijn
De El Mondongo van Escoces Volante is een volle rode wijn uit het Spaanse Calatayud. Het is een creatie van Master of Wine Norrel Robertson. In zowel de neus als de mond herken je aroma's van rood fruit (kers, aardbei, framboos). In de mond wordt hij eerder droog ervaren.
Het domein
El Escocés Volante is het persoonlijke project van de Schotse oenoloog en Master of Wine, Norrel Robertson. Norrel en zijn familie kwamen in 2003 naar Spanje en in 2004 produceerde hij al zijn eerste wijn in de DO Calatayud appellatie. Meer dan 25 jaar ervaring in het wijnmakersvak kwam tot uiting in zijn allereerste fles en sindsdien is de populariteit van zijn wijnen nog verder gestegen.
In 1990 begon Norrel met zijn passie voor wijn te werken aan wijnbouwprojecten over de hele wereld. Hij reisde rond in Italië, Portugal en Frankrijk en vervolgens naar verre wijnbouwlanden als Chili en Australië. Van 1998 tot 2000 studeerde hij voor Master of Wine, een prestigieuze internationale kwalificatie die hij behaalde met de speciale onderscheiding van de Robert Mondavi Award, die wordt uitgereikt aan de beste theoretische presentatie van alle deelnemers. Vervolgens studeerde hij in Nieuw-Zeeland de postdoctorale graad Oenologie en Wijnbouw, die hij met onderscheiding behaalde. Uiteindelijk verhuisde hij in 2003 naar Spanje en werd onmiddellijk verliefd op de Grenache-druif, wat ertoe leidde dat hij de wijnmakerij El Escocés Volante (de Vliegende Schot) oprichtte. Door gebruik te maken van oude wijnstokken die op grote hoogte in Aragon groeien, met biologische landbouwmethoden, creëert hij uiterst expressieve wijnen met een sterke band met het land. Hij exporteert met succes wijnen naar meer dan 20 landen en produceert ook wijnen in andere regio's van Spanje, zoals Galicië, Murcia en Valencia, en werkt ook als adviseur voor andere wijnhuizen in Spanje, Chili en Zuid-Afrika.
Druiven | Garnacha, bobal, moristel, garnacha blanca, miguel de arco |
Vatlagering | Cementen tanks |
Alcohol | 14,5% |
Regio | Calatayud |
Land | Spanje |
Bekroningen | 16,5/20 Jancis Robinson, 93/100 Robert Parker, 92 guia penin |
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review