Gratis verzending vanaf €35
1 jaar kurkgarantie
Volgende dag verzending
Groot assortiment

Jinzu Gin

€44,95 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
Op voorraad
1-3 werkdagen

Productomschrijving

De Show Your Spirit-wedstrijd zette Europese barmannen -en vrouwen tegenover elkaar in een poging een spirit te ontwerpen die zou kunnen aansluiten bij Diageo's Reserve Brands-portfolio. Onder de finalisten waren een vanille- en bramenwhisky en een gekruide jenever. Over de wedstrijd vertelde Dee: "Show Your Spirit was een geweldige wedstrijd en de meest stressvolle week van mijn leven. Gelukkig, hoewel alle concurrenten wilden winnen, was er een gevoel van kameraadschap tussen ons allemaal, wat de dingen leuk maakte. Het betekende ook dat ik het eindproduct van iedereen had geprobeerd, dus hoewel ik vertrouwen had in Jinzu, wist ik ook dat ik te maken kreeg met zeer zware concurrentie."

Jinzu deelt zijn naam met de Japanse rivier die door de prefectuur Toyama stroomt, een stad aan de kust van de Japanse Zee. De rivier is een plek om te aanschouwen, langs de loop verbonden door duizend kersenbloesembomen. Dee is gepassioneerd door Japan en de Japanse cultuur sinds ze het land bezocht op 16-jarige leeftijd. Dus toen de concurrentie met Diageo opkwam, greep ze de kans om zich bij haar twee interesses aan te sluiten.

Nadat haar idee voor de finale was geselecteerd, werd Dee uitgenodigd voor Diageo's World Innovation Center, waar ze samen met Nicola Rowntree het product van concept in vloeistof veranderde. Ze deden dit door een compound gin te maken met een jeneverbessendestillaat en sakedestillaat en de andere smaken als essences toe te voegen. Toen ze eenmaal hadden vastgesteld wat werkte, brachten ze dit - door een proces van vallen en opstaan ​​- over naar een gedistilleerd recept. Het resulterende product was enorm populair bij de juryleden en Jinzu Gin was geboren.

De gin wordt gemaakt in de Cameronbridge-distilleerderij van Diageo in Schotland en werd aanvankelijk gedistilleerd onder het toeziend oog van Tanqueray-distilleerder Tom Nichol (die in 2015 met pensioen ging). Dee looft hem snel door te zeggen: “Ik was een beetje van m'n melk toen ik hem voor het eerst ontmoette, maar hij zorgt ervoor dat je je snel op je gemak voelt. Hij was ongelooflijk behulpzaam bij de ontwikkeling van Jinzu, hoewel ik het maar een paar keer persoonlijk heb kunnen zien terwijl hij me waarschuwt (dat) vanwege de moeilijkheid om de Japanse botanische producten te distilleren, het geen plaats is voor de oren van een dame tijdens het daadwerkelijke proces. ”

Om de gin te maken, worden jeneverbes, koriander en engelwortel toegevoegd aan een neutrale graanspirit in een traditionele koperen pot. Ze mogen even macereren voordat de kersenbloesem en yuzu worden toegevoegd. Er is geen vaste hoeveelheid tijd voor elke run, maar de distilleerders zullen beslissen wanneer ze gaan snijden op basis van hun kennis van distillaten, maar het kan tussen de twee en twee en een half uur duren.

De gin komt rond de 82% uit de still en de Junmai sake - die ook ter plaatse wordt gemaakt - komt uit op 60%. De twee worden gemengd en vervolgens afgezwakt met gedemineraliseerd Schots water tot een bottelsterkte: 41,3%. Elke distillatie levert voldoende alcohol op om ongeveer 16.000 flessen van 70 cl te maken.

Vertaald van www.ginfoundry.com

Specificaties

41,3%
70cl
Zacht en floraal met kersentoetsen
Schotland
Cameronbridge Distillery

Beoordelen (0)

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Gerelateerde producten

* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »