
Matthiasson Napa Valley Ribolla Gialla
De Matthiasson Ribolla gialla smaakt naar hazelnoten, bakkruiden, lemon curd, peer, maar bovenal heeft hij een steenachtige mineraliteit die ongelooflijk kenmerkend is. De wijn heeft een soepele tanninestructuur en frisse, evenwichtige zuren, met veel gew
- Enkel online verkrijgbaar
- Mineraal-droog en zacht
- 17/20 Jancis Robinson
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
De wijn
Ribolla gialla vindt zijn oorsprong in de regio Friuli in Italië en over de grens in Slovenië. De wijn wordt voor het eerst genoemd in 1296, toen de paus een geschil tussen de bisschop van Triëst en een klooster in Venetië behandelde. Ribolla Gialla is een ongeëvenaarde wijn voor bij de maaltijd, die het gat vult tussen witte en rode wijn - hij is heerlijk bij varkensvlees, rauwe en gekookte vis, en intense kazen. Het domein kiest hebben ervoor om deze wijn op de oude manier op de schillen en stelen te laten gisten.
De wijn is 100 procent Ribolla Gialla van hun eigen wijngaard.
De wijn werd gefermenteerd met hele trossen in een open-top tank. Na twee weken werd de most geperst en rijpte de wijn 18 maanden in neutrale vaten. De wijn rijpte op droesem. Er werd geen SO2 gebruikt tot het bottelen.
Het domein
Voor Steve & Jill Klein Matthiasson is wijn maken een natuurlijk verlengstuk van het boerenbedrijf. Beiden zijn al vele jaren actief in de duurzame landbouw en de lokale voedselbeweging. In 2003 richtten ze Matthiasson Wines op, gebaseerd op deze waarden. Hun wijnen zijn een klassieke expressie van verschillende druivensoorten, sommige bekend zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon en andere zeldzamer zoals Ribolla gialla en Refosco.
Zij passen geleidelijk aan de biologische praktijken aan voor elk van de wijngaarden. Van de 10 wijngaarden zijn er reeds 7 biologisch gecertificeerd, een bewijs van de inzet van de twee wijnbouwers. Zij beschouwen zichzelf in de eerste plaats als landbouwers omdat de wijn vanaf het begin wordt gemaakt: in de wijngaarden. Het bedrijf heeft zich ertoe verbonden als een van de eersten gebruik te maken van een nieuwe elektrische trekker die door Carlo Mondavi is ontwikkeld. Momenteel is al hun energie elektrisch en afkomstig van 100% hernieuwbare "Deep Green" bronnen. Ze recycleren alles wat ze kunnen en gebruiken het organische afval van de wijnmakerij, zoals puimsteen en druivenmost, als compost. Zij gebruiken flessen met een laag gewicht die minder impact hebben op het vervoer.
Druiven | Ribolla Gialla |
Vatlagering | Inerte Eiken vaten |
Alcohol | 12% |
Regio | Napa Valley |
Land | USA |
Bekroningen | 17/20 Jancis Robinson |
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review