Verzenden & retourneren

Klachten
Pinart.be doet haar uiterste best om elke bestelling snel en nauwkeurig uit te voeren. Ondanks onze inzet kan het voorkomen dat je toch niet tevreden bent over de afhandeling van de bestelling. Graag vernemen wij dit per email, zodat wij onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.
 
Annuleren
Natuurlijk kan het voorkomen dat een bestelling langer op zich laat wachten dan gewenst is. Bij Pinart.be heb je daarom altijd de mogelijkheid om bestellingen te annuleren. Pinart.be rekent geen kosten voor het annuleren van de bestelling. Slechts in het geval het gaat om een speciale bestelling (zie 'speciale bestellingen') zal een annulering niet mogelijk zijn. Voor producten die speciaal voor jou besteld worden, maar niet onder het hoofdstuk 'Speciale bestellingen' genoemd worden, ontvang je van ons expliciet een bericht en dien je hiermee akkoord te gaan alvorens wij de bestelling accepteren.
 
Hoe te annuleren?
De snelste en eenvoudigste manier om een bestelling ongedaan te maken, is door een e-mail te sturen aan ons e-mailadres klantendienst@pinart.be. In de e-mail vermeldt je de naam waarop de bestelling is geplaatst, de producten en het bestelnummer. Tevens vernemen wij graag de reden van annuleren. Je zult vervolgens binnen één werkdag een bevestiging van de annulering ontvangen. Als je een overeenkomst ontbindt, wordt het bedrag dat op de factuur vermeld staat binnen 14 dagen door Pinart.be terug betaald op het rekeningnummer die je op de factuur zelf moet vermelden. Als je een product retourneert dien je de factuur, die je bij de bestelling hebt ontvangen, mee te zenden.
 
Afkoelingsperiode / Wet Kopen op afstand
Sinds 1 februari 2001 is de wet 'kopen op afstand' van kracht. Door deze wet hebben consumenten een sterkere rechtspositie gekregen, dus ook als het om kopen via Internet gaat. Volgens de wet is er van kopen op afstand sprake wanneer consument en verkoper elkaar bij de aankoop niet hebben gezien. De volgende belangrijke uitbreidingen voor wat betreft de rechten van consumenten zijn in de wet kopen op afstand opgenomen: Consumenten hebben recht op een afkoelingsperiode van 14 werkdagen na levering van het product. Zij mogen een product binnen die periode terugsturen, waarbij ze alleen de portokosten voor het terugsturen hoeven te betalen. Maar bij Pinart.be gaan wij een stap verder. Klanten van ons mogen de producten tot 100 dagen na bestelling retour sturen. Pinart.be houdt zich het recht voor om voor het retourneren van een product in het kader van Wet Kopen op Afstand administratiekosten te berekenen. De afkoelingsperiode geldt niet in de volgende gevallen:
 
• Aankopen die speciaal, op bestelling, zijn gemaakt (zie hiervoor het speciale bestellingen).
 
Speciale bestellingen
Binnen het aanbod van Pinart.be assortiment zijn een aantal producten die uitsluitend op speciale bestelling geleverd worden. Hieronder vallen de volgende producten:
 
• Producten die niet standaard in het gamma zitten
• Producten die rechtstreeks in het land van herkomst worden besteld
 
Foutieve leveringen en beschadigingen
Indien je constateert dat het geleverde artikel niet overeenkomt met het door jou bestelde artikel, moet je het artikel weigeren. In zo’n geval dien je ons hiervan direct op de hoogte te stellen middels een e-mail. Ook wanneer je bij levering constateert dat de bestelling is geopend of zware beschadigingen heeft, moet je het artikel weigeren. Ook in dit geval dien je ons hiervan direct op de hoogte te stellen, zodat wij de nodige stappen kunnen ondernemen en een nieuw product kunnen leveren. LET OP: Controleer de bestelling bij aflevering direct op eventuele schade. Schadeclaims en/of omruiling achteraf kunnen niet in behandeling worden genomen.
 
Retouradres
Wijnen Pin’Art BVBA Brusselsesteenweg 41a 1980 Zemst België
© 2004 - 2020 Wijnen PinArt BV • Alle rechten voorbehouden • Stuur ons een e-mail

De website https://www.pinart.be maakt gebruik van cookies om de werking ervan te verbeteren en om statistieken in verband met het gebruik ervan (aantal bezoekers, bekeken pagina's, enz.) in te zamelen. Wij verkopen ook geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. Daarom vragen wij verplicht uw leeftijd op te geven bij het afrekenen van de producten.