Kruiden in of uit de gin

  • Geplaatst op
  • Door Arno Geets
  • Geplaatst in Gin, Lifestyle
  • 0
Kruiden in of uit de gin

De kruiden in jouw gin blijven een veelbesproken onderwerp. Vele ginlovers moeten hun kruiden in het glas hebben, waar anderen absoluut niets willen. Waar komt de kruidenhype vandaan en wat is de reden dat anderen hier lijnrecht tegenover staan?

Dat gin veel meer is dan een ordinaire hype die op gang kwam begin 2014, is een understatement. De spirit heeft een eeuwenoude geschiedenis en werd doorheen de jaren op verschillende manieren geserveerd (je leest er alles over in onze blogpost 'Is gin (nog steeds) in?'). Een meer recentere trend vinden we in de botanicals (alles wat te maken heeft met fruit, kruid, groenten, planten en zoveel meer).

 

Botanicals vind je allerlei geuren, kleuren en formaten. Ze vinden hun oorsprong in de cocktails van de jaren negentig. Remember de Tequila Sunrise met een overdaad aan ananas en andere fruiten, suiker op de glasrand en niet te vergeten: een kleurrijk parasolletje. Voor sommigen is het ook niet meer dan dat gebleven: een vorm van decoratie.

 

Wij bij Pin'Art zijn echter van mening dat botanicals verder gaan dan enkel esthetiek. Ze zijn de perfecte manier om de botanicals die reeds in de gin verwerkt zijn, te versterken. Anijs in een citrusgin is dus voor ons een no-go, maar voeg een schijfje limoen toe en je accentueert je lekkere gin. Een gouden regel die we hier hanteren luidt: overdaad schaadt. Het is niet fijn wanneer je rietje stropt of je onhandig een veel te grote aardbei in je mond moet proppen.

 

Maar waar vind je ze? Voorverpakte doosjes hebben als doel jou meteen de juiste combinatie kruiden met de juiste gin-soort te doen maken. Daarentegen zijn dergelijke doosjes enorm duur voor wat ze werkelijk voorstellen. Je betaalt bij sommigen meer aan verpakking dan aan inhoud. Wat wij echter aanraden is dat je zelf op zoek gaat naar de juiste kruidencombinatie. Stel jezelf eerst de vraag welke gin je gaat gebruiken. Pas hierna kan je starten met het accentueren van de botanicals.

 

Maak gebruik van verse producten, zoals je ze kan vinden bij de betere kruidenier en het fruitwinkeltje om de hoek. Deze ogen veel mooier, ze smaken beter af dan hun gedroogde versie en wie weet kom je wel uit op een nieuwe, eigen combinatie.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* We'll never share your email with anyone else.
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »