Over Pin'Art

Een kleine geschiedenis

Pin'Art is begonnen nadat Den Breckpot de deuren sloot in Mechelen. Een deel van de stock van Den Breckpot werd toen overgenomen en het verhaal kreeg een nieuwe wending in 2004 met Serge Dewaele als oprichter van Pin'Art. 

Pin'Art werd bekend voor z'n collectie niet alledaagse wijnen, maar ook voor de collectie whisky's dat toen aan een opmars begon. Vanaf 2006 begon Serge met het verkopen en verdelen van whisky en zo werd ook Pin'Art op de Belgische kaart gezet voor de whiskyliefhebbers. Tussen de periode 2006 en 2013 werden maar liefst 7 vaten whisky uit Schotland gebotteld in de winkel, tot wanneer de Schotten de zaken in eigen touwtjes terug wilden nemen. De wetgeving is dan veranderd en Schotse whisky dat gebotteld wordt buiten de grenzen mag niet meer whisky genoemd worden. Een maatregel die de bottelaars een beetje heeft doen terugdeinzen. 

In de zomer van 2014 kreeg Pin'Art nieuwe zaakvoerders, zodat Serge zijn plannen verder kon uitbouwen in het mooie Italië. Vincent Van Leemputten en zijn vrouw Kasia Politalska werden de nieuwe eigenaren van Pin'Art en Vincent kon dan in september 2014 starten met het verder uitbouwen van Pin'Art in de Desiré Boucherystraat te Mechelen. De winkel kende terug een bloeiperiode en in oktober 2016 werd dan beslist om vanaf december 2016 een nieuwe winkel te openen in Zemst. De winkel in Mechelen werd een tijdje op pauze gezet, tot de werken aan de straat afgerond zouden zijn. 

(lees verder onder de foto)

De winkel van Pin'Art te Zemst

 

Heden en toekomst

Vandaag bestaat Pin'Art reeds 14 jaar en blijven we nog steeds groeien. Ondanks de grote concurrentiedruk van supermarkten en buitenlandse economische invloeden, werd eind 2017 beslist de oorspronkelijk winkel in de Mechelse binnenstad weer te bemannen. Daar kan u rekenen op het deskundig advies van shopmanager Jos Mertens.
 
Onze focus ligt vooral op onze klanten en hun wensen en noden. We zijn enorm service georiënteerd en doen al wat mogelijk is om onze klanten te kunnen helpen bij het zoeken naar die ene fles die past bij elk individu. We doen het allemaal voor een glimlach en een onvergetelijk moment met onze klanten.
 
Het team van Pin'Art wenst u dan ook prachtige momenten met onze heerlijke nectars!

 

Vincent Van Leemputten
Kasia Politalska
Jos Mertens
Arno Geets

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »