Rosé is een wijn die gemaakt wordt van blauwe druiven. Eigenlijk kun je het zo stellen dat rosé een licht-rode wijn is die je best gekoeld drinkt. Er is slechts 1 appelatie ter wereld waar je rosé mag maken door het mengen van witte en rode wijn.
Anderhalf uur landinwaarts vanaf het prachtige Venetië, bevinden we ons in Verona. Net als Romeo en Julia, heeft de Amarone zijn roots in deze stad. Meer bepaald in de wijngaarden ten noorden en westen van Verona, reikend van de stadsmuren tot het verkoelende Gardameer.
Olivedale is het eerste wijndomein in Swellendam, Zuid-Afrika. Lees hier het verhaal over een hechte vriendschap en doordrongen passie voor de natuur!
Cava, Prosecco, Champagne, Franciacorta ... Het zijn stuk voor stuk mousserende wijnen die maar al te vaak het naamkaartje ‘bubbels’ krijgen opgespeld. Het verschil tussen deze soorten uit zich vaak in de prijs die je ervoor betaalt, maar net zoals bij de vele soorten (niet-mousserende) wijnen, ligt het verschil ook in het smaakprofiel en het productieproces. Hoe herken je cava, prosecco; Franciacorta en Champagne van elkaar…
Tijdens de maand februari staan we weer even stil bij alcoholvrije wijnen. Sinds 2017 is er in België de actie Tournée Minerale die de mensen aanspoort om tijdens de maand februari geen alcohol te drinken. In dit artikel bekijken we hoe we alcoholvrije wijn kunnen maken en wat de invloed is van het verwijderen van alcohol op de smaak.