Privacy Policy

Privacyverklaring  

betreffende de website www.pinart.be  (mei 2018)

Deze website is eigendom van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Wijnen Pin’Art, met maatschappelijke zetel te 1980 Zemst, Brusselsesteenweg 41a, ingeschreven in het KBO en BTW-register met nummer 0869.958.455, RPR Brussel Nederlandstalig, IBAN BE 64 0014 4160 9552, hello@pinart.be, tel. +32 15.20.75.85, met als contactpersoon Vincent Van Leemputten (hierna genoemd ‘Pin’Art’).

 

1. Gebruik en bewaring van gegevens

Pin’Art hecht belang aan uw privacy.

E-mailadressen en andere coördinaten of informatie kunnen enkel bekomen worden als u dit expliciet aan ons communiceert (bijvoorbeeld via het bestelformulier). Deze informatie wordt mogelijks gebruikt voor klantenbeheer, verwerking van een bestelling, versturen van nieuwsbrieven, om u op de hoogte te houden van de activiteiten van Pin’art, en voor andere reclame- of marketingdoeleinden voor zover u dit wenst.

Bij elk bezoek aan onze website herkent onze webserver automatisch uw domeinnaam en niet uw e-mailadres. D.w.z. dat een bezoek aan onze website niet te kennen geeft wie u bent maar wel toelaat om na te gaan via welke provider of vanuit welk land u surft. Pin’Art kan anonieme of geaggregeerde gegevens verzamelen van niet-persoonlijke aard, zoals browser type of IP-adres, het besturingsprogramma dat u gebruikt of de domeinnaam van de website langs waar u naar www.pinart.be gekomen bent, of waarlangs u die verlaat. Deze gegevens worden gebruikt om onze website permanent te optimaliseren voor de gebruikers.

Uw persoonsgegevens en eventuele andere informatie wordt alleen intern gebruikt en wordt NOOIT doorgegeven aan derden voor commerciële doeleinden.

Pin’Art maakt steeds gebruik van de coderingstechnologieën die als de industriële norm binnen de IT-sector worden erkend. Pin’Art maakt zich sterk alle passende beveiligingsmaatregelen getroffen te hebben om u te beschermen tegen het verlies, het onrechtmatig gebruik of het wijzigen van de informatie die we op onze website ontvangen.

 

2. Gebruik van “cookies”

Op deze site wordt in beperkte mate gebruik gemaakt van cookies (kleine bestanden die  verstuurd worden door een internetserver en die zich op de vaste schijf van uw computer installeren).

Het gebruik van cookies door Pin’Art is beperkt tot de volgende doelstellingen: het gebruik van de website vergemakkelijken (onder meer door te vermijden dat dezelfde gegevens telkens opnieuw moeten worden ingevuld, bijvoorbeeld bij een volgende bestelling) en de manier analyseren waarop de bezoekers de website gebruiken. Op die manier kan statistische informatie worden verzameld om de werking van de website te kunnen optimaliseren. De cookie registreert in geen geval welke informatie een individuele bezoeker gebruikt of afdrukt.

Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Voor eventuele ‘Third Party cookies’ dewelke niet afkomstig zijn van de website zelf maar van derden (bv. marketing of advertentieplug-ins, cookies van Facebook of Google Analytics), dient u als bezoeker van de site eerst toestemming te geven via een balkje dat in dat geval automatisch op de site verschijnt.

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd.  Dit kan u doen via de instellingen van uw browser (via de help-functie). In dat geval kan Pin’Art de optimale werking van de website niet onder alle omstandigheden garanderen. 

3. Aan wie geeft Pin'Art gegevens door:

Voor het verwerken van de gegevens maken wij gebruik van:

  • Eigen servers en databases voor het opslaan van alle gegevens.
  • Hosting firma en designbureau voor het verzorgen van de internet omgeving.
  • Externe informatica bedrijven voor het verzorgen van de IT-infrastructuur.
  • Verbonden ondernemingen.

Wij geven geen persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de technische en organisatorische beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen.

4. Gegevensverwerking buiten de Europese Unie.

  • Elke overdracht van persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte (EER) aan een bestemmeling die zijn woonplaats of zetel heeft in een land dat niet onder een adequaatheidsbesluit valt, uitgevaardigd door de Europese Commissie, zal worden beheerst door bepalingen van een data transfer agreement, dewelke (i) de standaard contractuele clausules, zoals bepaald in de ‘Beslissing van de Europese Commissie van 5 februari 2010 (Decision 2010/87/EC)’, of (ii) enig ander mechanisme op grond van de privacy wetgeving of enige andere regelgeving betreffende de verwerking van persoonsgegevens zal bevatten.
  • Wij garanderen hierbij dat passende technische en organisatorische maatregelen genomen worden voor uw persoonsgegevens die naar andere landen worden doorgestuurd die buiten de Europese Unie liggen. Dit kan via contractuele afspraken gebeuren of naar landen die passende adequate maatregelen genomen hebben.

Gegevens worden uitsluitend verwerkt voor de doeleinden die in deze privacyverklaring vermeld staan.

5. Gegevens verstrekken aan derden. 

Gegevens die door de gebruiker aan Pin’Art worden verstrekt zullen nooit aan derden worden doorgegeven.

Er zijn echter twee uitzonderingen op deze regel:

  • Wanneer er een gerechtelijk bevel is uitgevaardigd om gegevens te verstrekken.
  • Bij de registratie van een domeinnaam moeten bepaalde gegevens worden doorgegeven aan de betreffende registrerende instantie.

6. Hoe worden uw persoonsgegevens beveiligd?

  • Pin’Art verzamelt uw gegevens in een beveiligde bedrijfsomgeving en zij streeft ernaar die gegevens op marktconforme wijze te beschermen tegen wijziging, verlies of onrechtmatig gebruik.
  • Gegevens zijn enkel toegankelijk via een voorafgaande authenticatie voor accounttoegang door middel van login en wachtwoord.
  • Onze systemen zijn enkel toegankelijk via een beveiligde verbinding.
  • Bepaalde informatie wordt beveiligd met een checksum.

Pin’Art zorgt voor een adequate beveiliging van de opgeslagen gegevens. Indien Pin’Art beroep doet op een externe partner op het vlak van informatietechnologie en de informatica infrastructuur, sluit ze met deze ondernemingen passende verwerkersovereenkomsten af waarbij de verwerker de nodige organisatorische en technische beveiligingsvoorwaarden van Pin’Art respecteert.

Pin’Art treedt op als verwerkingsverantwoordelijke voor de gegevens die u haar toevertrouwt. 

7. Solliciteren bij Pin’Art

Inzake sollicitatieprocedure worden de ontvangen CV’s behandeld en verwerkt door onze HR-dienst, die dit in alle discretie opvolgen. Persoonsgegevens in dit kader worden slechts bewaard voor een termijn van 12 maanden.

Dit betreft gegevens zoals adres, hobby’s, werkervaring, foto, opleiding, …

Feedback omtrent deze CV’s worden enkel intern gedeeld voor betrokken medewerkers (leidinggevenden in kader van gesprek) en aan derde partijen, in het geval van interim- of selectiekantoren.

8. Wat zijn uw rechten en hoe kunt u ze laten gelden?

  • Recht op toegang tot de persoonsgegevens die Pin’Art mogelijks over u in bezit heeft.
  • Recht op rechtzetting van uw persoonsgegevens (rectificatie, vervolledigen, update).
  • Recht op verzet of bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.
  • Recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens.
  • Recht op een beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens.
  • Recht op schrapping van uw persoonsgegevens, right to be forgotten.

U kunt uw rechten uitoefenen door gebruik te maken van ons emailadres hello@pinart.be.

9. Contact - Aanpassing of schrapping van gegevens

Als u wenst te reageren op één van de hiervoor beschreven werkwijzen of indien u van mening bent dat deze website niet in overeenstemming is met het bij deze uiteengezette privacybeleid, kunt u ons contacteren via: 

Post: Wijnen Pin’Art bvba, Brusselsesteenweg 41a, 1980 Zemst

E-mail: hello@pinart.be

Als u vrijwillig uw gegevens heeft doorgegeven maar in de toekomst geen berichtgeving meer wenst te ontvangen van Pin’Art, gelieve ons dit te melden via één van de hierboven vermelde contactgegevens.

Als u ons uw telefoonnummer meedeelt via de website, zal u door Pin’Art alleen telefonisch gecontacteerd worden als dit nodig is in het kader van de bestellingen die u online geplaatst hebt.

U beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie of schrapping van uw persoonsgegevens. Mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart) kunt u op eenvoudig, schriftelijk verzoek verstuurd aan  bovenstaand post- of e-mailadres, gratis de schriftelijke mededeling bekomen van uw persoonsgegevens. Indien nodig of gewenst kunt u ook vragen de gegevens te corrigeren of te schrappen. 

Voor zover als nodig kan u zich wenden tot de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel – tel.: 02/274.48.00 – commission@privacycommission.be).

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »