Foodpairing met wijn: Essentieel en makkelijk om te leren.
Kaas en wijn zijn twee heerlijke culinaire genoegens die elkaar perfect aanvullen. Samen vormen ze een smaakvolle combinatie die al eeuwenlang wordt gewaardeerd en genoten. Het kiezen van de juiste wijn bij een specifieke kaas kan echter lastig zijn en vergt enige kennis. In dit blogartikel delen we enkele tips om een geslaagde pairing van kaas en wijn te realiseren.
Burrata is een typisch product van Murgia in het zuiden van Italië. Het wordt gemaakt van koemelk, stremsel en room. Burrata vind zijn oorsprong rond 1900 op de boerderij van de gebroeders Bianchini (Lorenzo en Vincenzo). Recentere gegevens hebben aangetoond dat Lorenzo Bianchini van de Piana Padura-boerderij het product voor het eerst ontwikkelde in 1956.
Nu de verstrengde lockdown-maatregelen na 8 weken versoepeld worden, beginnen we gewaar te worden van enkele extra kilootjes die blijven hangen zijn. Meteen een mooie opportuniteit om een vegetarisch gerecht voor te stellen: Courgette met citroen en spaghetti.
Een lekkere kaasschotel is een typisch Noord-Europees sociaal gebeuren... foodsharing bestaat al eeuwen en dit dankzij de kaasplank. Alleen de geuren al geven je zin om eraan te beginnen. Leer over de verschillende kaassoorten en welke wijnen er het best bij passen.