Gratis verzending vanaf €35
1 jaar kurkgarantie
Volgende dag verzending
Groot assortiment

小西酒造 KONISHI BREWING COMPANY LTD.


Foto door Moiz K. Malik op Unsplash

小西酒造 KONISHI BREWING COMPANY LTD.

Konishi is één van de oudste sake-brouwerijen in Japan, met een familiegeschiedenis die teruggaat tot 1550. De brouwerij is vandaag in handen van de 16de generatie.

Het huismerk sake Shirayuki (“witte sneeuw”) is gebaseerd op deze familietraditie en eeuwenoude brouwtechnieken. Konishi brengt daarnaast ook een gamma innovatieve, premium sake op de markt onder eigen naam.

Konishi startte in 1988 met de import van Belgische speciaal- bieren naar Japan, o.a. het gamma Gouden Carolus bieren. De persoonlijke relatie tussen beide familiebrouwerijen, evenals het geloof in de sterke kwaliteit van elkaars producten, mondt uit in een nieuwe samenwerking: de distributie van kwalitatieve Japanse sake. Kanpai!

Sake is het Japanse woord voor rijstwijn. Het is een brouwsel op basis van voornamelijk rijst en water. Sake-rijst van hoge kwaliteit word gewassen, gepolijst en gestoomd. Daarna wordt deze rijst gemengd met water, brouwersgist en koji-rijst. Dit is gestoomde rijst die op voorhand is ingezaaid met een fungus-cultuur en zort voor het omzetten van zetmeel naar vergistbare suikers. 

Na de gisting wordt het brouwsel gefilterd, gepasteuriseerd en gerijpt. Om een optimale smaakbalans te bekomen kan brouwersalcohol in beperkte mate worden toegevoegd. De meeste sake wordt een tweede maal gepasteuriseerd bij afvulling. 

Het brouwen van sake is een zeer arbeidsintensief proces waarbij nog veel met de hand wordt gewerkt volgens eeuwenoude, traditionele technieken. Het volledige brouwproces neemt ca. 3 maanden in beslag. 

 

Sake en temperatuur

De smaak van sake wordt beïnvloedt door de schenktemperatuur. Doorgaans zal een fris geschonken sake fruitiger en lichter smaken terwijl het opwarmen eerder de volmondige, lichtzoete smaak van de rijst zal accentueren. 

Sake warm je het best op door de fles geopend in warm (niet kokend) water te zetten. Kijk steeds op het rugetiket om de aanbevolen schenktemperatuur te kennen. 

 

Sake bewaren

Sake bevat geen sulfieten of bewaarmiddelen en is daarom gevoelig voor licht en warmte. Een fles bewaar je dus best in een donkere, koele en droge ruimte. Indien je sake in goede omstandigheden bewaart, is ze ca. 1 tot 2 jaar na productiedatum houdbaar. Eens geopend kan je sake gerust enkele weken in de koelkast bewaren. 

 

Allergenen en gluten

Pure rijst sake of junmaishu bestaat uit slechts 4 basisingrediënten: rijst, koji-rijst, water en gist. Deze sake is dus glutenvrij. 

Veelal wordt ook in beperkte mate brouwersalcohol toegevoegd. Dit wordt gedaan om de smaakbalans van de sake te verfijnen. De EU verbiedt om dergelijk sake "glutenvrij" te noemen. De alcohol kan immers afkomstig zijn van granen die ooit gluten bevatten. Aangezien gluten echter niet vluchtig zijn, is uit granen gedistilleerde brouwersalcohol glutenvrij. 

 

Saken en calorieën

Sake bevat gemiddeld 105-110 Kcal per 100 ml. Net zoals bier en wijn bevat sake minder alcohol en minder calorieën dan gedistilleerde dranken zoals cognac of rum.

Sake Daiginjo Hiyashibori Gold
Nog niet gewaardeerd
Een verfijnde sake met zachte afdronk en medium body. Het fruitig aroma van deze premium sake komt nog meer tot zijn recht in een wijnglas.
€17,90 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
Sake Edo Genroku Vintage
Nog niet gewaardeerd
Reeds 16 generaties lang wordt deze oude receptuur voor deze unieke, amberkleurige sake, van de Japanse brouwersfamilie Konishi, doorgegeven. Een rijk, zoete sake dat jou een blik gunt in een eeuwenoud productieprocédé.
€24,90 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
Sake Ginjo Hiyashibori Silver
Nog niet gewaardeerd
Een frisse, lichte sake met subtiele toetsen van bloemen en fruit. Serveer deze elegante en verfrissende sake gekoeld bij lichte gerechten in een wijnglas.
€16,90 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
Sake Shirayuki Classic
Nog niet gewaardeerd
Een volmondige sake met droge afdronk. Gebrouwen met het zuiverste water uit het Japanse Rokko-gebergte nabij de stad Kobe door de Japanse brouwersfamilie Konishi. Heerlijk met seizoensgroenten of als premium cocktail mixer.
€16,90 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »