Odisseia

Odisseia Colheita Branco 2018 DOC
€10,60

Elegante blend van Viosinho, Rabigato en Codega do Larinho. Eén van de blockbusters binnen het Pinart-gamma. Droog, mineraal en dat met een mooi boeket aroma's. Heerlijk met mosseltjes of met magere en half-magere vissoorten.

€10,60
Op voorraad
Odisseia Odisseia Little Tinto 2018
€8,90

Klein van naam, groots van smaak. Odisseia Little heeft al vele harten veroverd door z'n rijkdom met zachte tannines. Typisch Portugees met een Franse knipoog. Klik hier.

€8,90
Op voorraad
Meer varianten beschikbaar
Odisseia Odisseia Reserva Tinto Vinhas Velhas 2016
€23,95

Na het grote succes van de beperkte Vinhas Velhas 2016, een nieuw paard in de stal: Reserva Tinto Vinhas Velhas. Pure kracht en elegantie van oude druivenstokken. Klik hier voor meer.

€23,95
Op voorraad
Odisseia Odisseia Colheita Tinto 2018 DOC
€10,60

Stevig beestje dat ondanks de druivenblend van Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz (Tempranillo) een stevige aanzet heeft met zacht gepolijste tannines en een lange afdronk.

€10,60
Op voorraad
Odisseia Odisseia Rose 2019 DOC
€8,95

Smakelijke rosé met de nodige "punch". Deze rosé wordt gemaakt volgens de méthode saignée en heeft een mooi boeket van rood fruit. Deze rosé draagt hoog in het vaandel "Pleasure First" als motto.

€8,95
Op voorraad
Odisseia Odisseia Tinto Grande Reserva 2015 DOC
€29,90

De Odisseia Tinto Grande Reserva is een stevige rode wijn. Deze wijn heeft al enkele malen hoge scores behaald (92/100 Robert Parker) en behoort op Vivino tot de top 3% van de wereld. Zonder schamen of blozen mogen we zeggen dat dit een superknaller is.

€29,90
Op voorraad
Odisseia Odisseia Branco Reserva 2019
€16,90

De Odisseia Branco Reserva is een complexe witte wijn. Het aroma bevat toetsen van citrus en bloemen met een extra complexiteit afkomstig van de eiklagering. Prijs/kwaliteit topper.

€16,90
Op voorraad

Oddiseia is het werk naar de hand van Jean-Hughes Gros. Gesitueerd in Portugal, in de Douro regio en opgericht in 2004. Maar het is al sinds 1999 dat we Jean-Hughes Gros konden terugvinden in de stallen van onder andere Sandeman. 

Jean-Hugues Gros bij één van zijn inox cuves

Na het behalen van een diploma oenologie en het lopen van verscheidene stages in Bourgondië, kreeg JHG uiteindelijk de unieke kans om gedurende 16 maanden te werken bij Sandeman in Porto. Daar ontdekte hij portwijnen en het charmerende karakter van de Douro regio en de wijnen uit die streek. Later deed hij nog meer ervaring op in Californië en Champagnestreek. Deze ervaring zorgde ervoor dat hij aan het werk kon gaan bij Quinta do Convento de Sao Pedro das Aguis, een bedrijf dat aan portwijnbouw doet. 

Voor hem is Odisseia een duurzaam project, waarbij het Douro gebied wordt gezien als een wijngebied van hoge kwaliteit. Zijn doel is daarom ook, samen met andere wijnhuizen uit de streek, Portugese wijn globaal nog meer bekend te maken. De kwaliteit is te danken aan de diversiteit van het terroir in de Douro.

Door het feit dat er sprake is van een schaliebodem, heeft de ondergrond ook bepaalde kenmerken die zorgen voor het karakter van de druiven. De ondergrond is rijk aan voedingsstoffen en heeft eigenschappen die voor een uitstekende waterretentie zorgen. Dit is toch wel noodzakelijk voor een regio waar meer regen valt, in tegenstelling tot andere delen van Portugal. De nabijheid van de rivier zorgt voor concentratie bij de druiven. De hoogte daarentegen, zorgt voor de frisse kenmerken. Elke druivensoort die daar groeit, heeft daarom ook zijn eigen specifiek karakter. 

Jean-Hugues Gros tenmidden van een veld van één van zijn premium producenten

Eén van de opvallendste uitspraken die JHG enkele jaren terug deed tijdens een Masterclass over Portugese wijnen was dat de rivierbanken van de Douro zich veel beter leenden voor het produceren van witte wijndruiven. Rode wijn en portwijnen zijn altijd al de rode draad geweest langs de rivier en dat om economische redenen. Het is de laatste jaren dat de witte wijnen zich echt beginnen te positioneren als klassebakken. 

Laat het ook geweten zijn dat Jean-Hugues zelf geen viticulturist is, maar enkel premium druiven koopt en er wijn van maakt. Dit is een belangrijk voordeel vind hij zelf:"Bij slechtere oogstjaren, kan ik me concentreren op de wijnen die ik wel kwalitatief kan voortbrengen. Van sommige oogsten produceer ik dat jaar dan ook geen wijn indien de kwaliteit niet desbetreffend is."

Doordat de kwaliteit van zijn wijnen ook opgepikt werden door Robert Parker (Grande Reserva 92/100, Reserva 91/100, Colheita Tinto 90/100, Colheita Branco 88/100,...) vragen ook meer en meer locale wijnboeren zijn hulp. JHG werkt voor 12 andere wijnboeren als consultant oenoloog en helpt hen met de continue productie -en kwaliteitscontroles. 

 

* We'll never share your email with anyone else.
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Menu
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Filters
Prijs
Sorteer
Merken
Smaakprofiel
Land
Soort
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »