Gratis verzending vanaf €35
1 jaar kurkgarantie
Volgende dag verzending
Groot assortiment

Tenuta Santa Maria Di Gaetano Bertani

De eeuwenlange ervaring in de productie van wijnen berusten in de naam van de familie Bertani. Toen in de tweede helft van de 19e eeuw de broers Gaetano en Giovan Battista Bertani besloten om een ​​nieuwe standaard voor uitmuntendheid voor hun kunst te vestigen, werkten ze al aan een stabiel en gevestigd wijnerfgoed. Officiële documenten die dateren uit de eerste helft van de vijftiende eeuw, bevestigen in feite de activiteit van de familie in de regio Valpolicella. Door hun diepe respect voor traditie en liefde voor het land te combineren met een innovatieve en scherpzinnige commerciële geest, zowel in productie als in teelt, bouwden de Bertani-broers een unieke onderneming in zijn soort voor het Veneto van die tijd. Met een toekomstgerichte geest introduceerden ze revolutionaire wijnbouwtechnieken, ontwikkeld door de agronoom Jules Guyot, geïllustreerd aan Gaetano Bertani tijdens diens jarenlange politieke ballingschap in Frankrijk vanwege zijn actieve rol in de eenmakingsbeweging tegen het Oostenrijkse rijk .

Begonnen in de eerste jaren van het Koninkrijk Italië, behaalde de ontluikende onderneming snel en opmerkelijk commercieel succes. De gebroeders Bertani waren de eersten in de regio die op grote schaal Veronese wijnen zoals Valpolicella Ripasso, Recioto en Soave bottelden en verkochten. Ondersteund door een hoogwaardig product verkregen door de introductie van nieuwe teelttechnieken - de Guyot-methode, het planten van de wijnstokken in laagstaande rijen met hoge dichtheid, snoeien met één tak in de lente en daaropvolgend groen snoeien - en enologische innovaties zoals de Ripasso-methode waarbij een tweede gisting van de Valpolicella plaatsvindt, gecreëerd door 'passeren' over Recioto-druivenschillen, Gaetano en Gian Battista breidden hun markt gestaag uit naar Groot-Brittannië, Duitsland en de Verenigde Staten, en wonnen erkenning door nationale en internationale wijncompetities.

Verdere vooruitgang op het gebied van fijne wijnbereiding kwam met Italiaanse eenmaking. De gebroeders Bertani hebben hun eigen bijdragen aan de pas ontdekte Republiek geleverd door politiek werk op zowel lokaal als nationaal niveau, waarbij zij het ambt van burgemeester van Quinto bekleedden en in de begintijd van het Koninkrijk Italië als parlementsleden dienden. Hun steun bleef de volgende eeuw standvastig, aangezien de familie zich bleef onderscheiden vanwege haar toewijding aan kwaliteit. Het voortdurende streven van de broers naar uitmuntendheid door innovatie in combinatie met een onwankelbaar respect voor traditie werd halverwege de 20e eeuw tot bloei gebracht met de aankoop van de Villa Mosconi. Toepassing van geavanceerde teelt- en vinificatietechnieken op dit prachtige landgoed in het hart van Valpolicella, leidde tot de introductie van de term "Amarone", bedacht in 1936 binnen de kelders van het villacomplex in verwijzing naar een wijn die de familie Bertani sinds begin 1900 produceerde onder de naam "Recioto Secco". De meest intense van de Veronese wijnen, Amarone blijft nauw verbonden met het gebied en is bovendien een van de meest gewaardeerde wijnen ter wereld.

 

Valpolicella Classico Superiore 2017 DOC
Voor de liefhebbers van stevig en vol met een lange afdronk. Geniet van een top-Valpolicella Superiore. Van de makers en uitvinders van het woord Amarone.
€24,95 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
Valpolicella Classico Ripasso 2016 DOC
Nog niet gewaardeerd
Deze ripasso is op en top kippenvel momenten en laat jouw tanden beven van de stevigheid. Afkomstig uit de stallen van Bertani, de familie die het woord Amarone en Ripasso uitgevonden hebben.
€34,95 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »