Millonario 10Y Anniversary Reserva
Millonario 10Y Anniversary Reserva
€39,90 Incl. btw

Millonario 10Y Anniversary Reserva

EUR 39,90

Deze Peruaanse rum werd geboren in de gouden jaren 50 van vorige eeuw. Eerst geurig en bloemig, met langzaam ontwikkelende hints van gekarameliseerd fruit en gesuikerde schillen. Topper!

Maak een keuze:
Op voorraad
1-3 werkdagen
Aantal
- +
  • Voor 17:00:00 uur besteld, morgen in huis
  • 1 jaar kurkgarantie
  • Klanten geven ons een score van 4,9 op 5
  • Steeds meer dan 10.000 flessen op voorraad
  • Meer informatie? Neem contact op over dit product
Productomschrijving

De rum

Warm amber van kleur, het heeft een makkelijke en nooit agressieve neus. Gekonfijte sinaasappels, bergamotthee, vanille en een vleugje colanoot zijn de belangrijkste aroma's. In de mond is het lichter en frisser dan de klassiekere aroma's: het smaakt voornamelijk naar kastanje- en acaciahoning, gekonfijte sinaasappels en citroenen en sultana-rozijnen.

Een beetje verborgen, maar nog steeds duidelijk, zijn noten, chocolade, gedroogde pruimen en abrikozen. Pas aan het einde wordt een peperige angel van de alcohol net merkbaar.

De geheime mix van lichtere rum gerijpt in bourbonvaten, met een klein percentage oudere rums uit sherryvaten, maakt het bijzonder geschikt voor consumptie op ijs en in alle cocktails die een zwoele latino-rum vereisen.

De distilleerderij

In 1904 werd in het noorden van Peru de Hacienda Agrícola de Chiclayo gesticht in Chiclayo, een kleine nederzetting tussen de zee en de bergen die bekend staat als de ‘stad van vriendschap’.

Hier verenigde een groep boeren zich om hun suiker te verhandelen, en met dit doel bouwden ze met grote persoonlijke opoffering een kleine raffinaderij.

In 1922 kocht de familie van de Peruviaanse landeigenaren Piera de Castillo, wiens hoofdman Don Rolando was, de haciënda, de raffinaderij en de uitgestrekte suikerrietplantage van de familie Gutierrez.

Hoewel er veel grondstoffen waren, was de technologie elementair. Door het gebrek aan technische knowhow kon het suikerriet en al zijn potentieel niet volledig worden benut. Ook het personeel, afkomstig van de lokale bewoners rond de haciënda, was slecht voorbereid.

In 1933 stuurde Don Rolando zijn oudste zoon Augusto om scheikundige technologie te studeren aan de universiteit van Cambridge.

In de zomer van 1938 verliet een schip met bestemming Peru de haven van Londen, met de kostbare cilindermolenmachines voor de suiker en een Schotse distilleerkolom.

1950 was een onvergetelijk jaar voor de jonge Augusto Piera de Castillo: Ron Millonario werd officieel geboren.

De rum was het resultaat van hard werken, maar aangezien weinigen het zich konden veroorloven om ervan te proeven, kreeg hij de naam "por los millonarios", als erkenning voor die exclusieve club van individuen die rijk genoeg waren om de drank te kopen en te genieten van zijn unieke charme.

Op zoek naar nieuwe producten landde Fabio Rossi in 2004 in Peru en ontdekte een warm, rijk product dat een genot was om te drinken. Hij was een echte schat van Peru tegengekomen.

Het voortdurende geloof van de Rossi Brothers in de producten begint zijn vruchten af te werpen. Millonario wordt steeds hoger gewaardeerd door experts van over de hele wereld en kan zichzelf tot de beste rekenen.

Specificaties
Alcohol 40%
Inhoud 70cl
Smaak Zoet, zacht en fruitig
Herkomst Peru
Producent Millonario
Wat onze klanten zeggen
5,0/5

average of 1 review(s)

Rik DM
12/09/2020

Absolute aanrader! Super toegankelijk en toch complex.
Licht florale neus en gekaramelliseerd fruit, gebrande ananas.

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
* We'll never share your email with anyone else.
iDEAL Bancontact / Mister Cash Maestro Belfius KBC ING HomePay MasterCard Visa Klarna Pay Later Bank transfer
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Menu
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »