Gratis verzending vanaf €35
1 jaar kurkgarantie
Volgende dag verzending
Groot assortiment

The Dalmore 12 year Single Malt

€54,95 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
Op voorraad
1-3 werkdagen

Productomschrijving

The Dalmore 12 year is een whisky voor de meer ervaren whisky liefhebber. Een volle whisky dat half op bourbon- en half op olorosso vaten heeft gerijpt. Deze whisky werd ontwikkeld door Master-blender icoon Richard Paterson.

De Dalmore-distilleerderij, thuisbasis van een van de meest bekende van alle single malt whisky's, ligt elegant aan de oever van de Comarthy Firth in de noordelijke hooglanden. De hoge productiecapaciteit van de distilleerderij heeft geresulteerd in een verscheidenheid aan officiële bottelingen waaruit whiskyliefhebbers kunnen kiezen. De meest typische botteling van de distilleerderij is de 12-jarige, hoewel ze ook een 15-jarige, een 18-jarige en oudere produceren. Onafhankelijke bottelingen zijn zeer zeldzaam in de distilleerderij, met Gordon & MacPhail als een van de allerlaatste onafhankelijke bottelaars die dit doen.

Kijkend naar de geschiedenis van de Dalmore, is het indrukwekkend om te denken dat zo'n klein hoekje van de Northern Highands zo'n kleurrijk verleden zou kunnen bevatten. Alexander Matheson richtte de distilleerderij op in 1839 met het fortuin dat hij had verkregen uit de illegale opiumhandel in Azië. De Dalmore was voorbestemd om een ​​legendarische plaats in te nemen tussen Scotchs, die bijna een eeuw lang in het bezit waren van de Schotse adel, Clan Mackenzie. De operaties verliepen redelijk vlot in de distilleerderij tot 1917, toen de Britse Royal Navy de firth naast de distilleerderij begon te gebruiken als locatie voor de productie van diepzeemijnen. In 1920 werd een groot deel van de distilleerderij vernietigd door een explosie en brand als gevolg van een incident met mijndenotatie. De daaropvolgende juridische strijd tussen Andrew Mackenzie, de toenmalige manager van de distilleerderij, en de Royal Navy duurde meer dan een half decennium en bereikte zelfs het House of Lords. De distilleerderij hervatte uiteindelijk de productie en bleef zich steeds sterker ontwikkelen.

In 1966 werd het aantal stills op de locatie verhoogd van vier naar acht, waardoor Dalmore qua capaciteit in de top 25 van distilleerderijen ter wereld kwam. In de jaren zestig fuseerde het bedrijf van de Mackenzie-clan, Mackenzie Brothers Ltd, met de gigant Whyte & Mackay van de distilleerder. Sindsdien heeft de distilleerderij een aantal verschillende bedrijfsfusies en buyouts ondergaan, waarvan Diageo onlangs het meerderheidsbelang in het moederbedrijf van de distilleerderij heeft gekocht. De Dalmore is een van de bekendere single malts ter wereld, vanwege zijn recordbrekende erfenis voor het bereiken van hoge veilingprijzen. Een tijd lang stond het op de kaart als de duurste whisky ooit verkocht op een veiling, met een 62 jaar oude fles die een ophaalprijs van £ 25.000 bereikte. Blijkbaar was de fles dezelfde avond dat hij werd gekocht leeg gedronken, dus helaas zullen we niet zien dat hij weer op de markt komt om nog meer records te verbreken.

Specificaties

40%
70cl
Citrus, Vanille en vol van karakter
Noorderlijke Highlands, Schotland
The Dalmore Distillery

Beoordelen (0)

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Gerelateerde producten

* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »