Creativiteit met mossel & wijn

  • Geplaatst op
  • Door Joren De Breucker
  • 0
Creativiteit met mossel & wijn

Ondanks dat er in de zomer al redelijk wat mosselen worden verkocht en klaargemaakt, begint het echte 'hoogseizoen' voor de mosselen pas in september. Een makkelijke tip om het mosselseizoen te onthouden, is dat het loopt in de maanden die eindigen op -er.

Daarom hebben wij bij Pin'Art enkele wijnen opgesomd, die zeer goed samengaan met dit topproduct. Samen met een leuk recept zijn ze terug te vinden in onze nieuwe blogpost.

Creativiteit met mossel & wijn 

Iedereen heeft er wel eens zin in, een goede portie mosselen. Aangezien het mosselseizoen eraan komt, staan wij bij Pin’Art graag even stil bij dit topproduct.

Algemeen

De mossel is een weekdier dat leeft op een vaste ondergrond (getijdenzone) in de zee. Hier maakt hij zich aan vast en de mossel overleeft vooral op plankton. De meeste mosselen die in de natuur worden gevangen, komen voor in België, Nederland, Denemarken, Frankrijk en Duitsland.  Op goede plaatsen vormen zich op deze manier vaak mosselbanken. Een mossel kan 8 tot 15 centimeter lang worden. Afhankelijk hiervan kunnen we natuurlijk ook verschillende ‘soorten’ mosselen kopen in de winkel (indeling op basis aantal mosselen in een kilo);

  • Extra plus mosselen: >70 mosselen/kg
  • De Super mosselen: 60-70 mosselen/kg
  • Imperial mosselen: 49-59 mosselen/kg
  • Jumbo mosselen: 43-48 mosselen/kg
  • Goudmerk mosselen: 35-42 mosselen/kg

Het mosselseizoen ligt vooral in de maanden die eindigen op -er (september, oktober, november, december). Makkelijk om te onthouden dus!

Buiten het feit dat ze lekker zijn, zijn mosselen tevens zeer gezond. Ze zijn ten eerste calorie-arm en ten tweede zijn ze rijk aan mineralen, vitamines, eiwitten en onverzadigde vetten. Een kilogram mosselen bevat zo ongeveer 375 kcal.

Pin’Art & Foodpairing

Bij een portie mosselen hoort natuurlijk ook een lekker wijntje. Hiervoor gaan we eerst logischerwijze eerder kijken naar witte en/of mousserende wijn.

De druivensoorten die vooral gekozen gaan worden bij deze lekkernij zijn;

Een leuk mosselgerechtje 

Mosselen in’t groen

BRON: https://www.libelle-lekker.be

Mosselen kan je natuurlijk op vele manieren klaarmaken. Een daarvan is in’t groen. Het is zeker geen ingewikkeld recept en het neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Dit is gerekend zonder het schoonmaken van de mosselen (indien nodig).

Je kan het gerecht op z’n Belgisch serveren met een lekkere portie friet, of met een stukje brood. Aan jullie de keuze!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* We'll never share your email with anyone else.
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »