Gratis verzending vanaf €35
1 jaar kurkgarantie
Volgende dag verzending
Groot assortiment

En bas de Vauvry Rully 2018

€24,95 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
Op voorraad
1-3 werkdagen

Productomschrijving

Deze Cuvée Village komt van een enkel perceel, het monopolie van de familie Ponsot, En bas de Vauvry. Het is bijzonder goed gelegen omdat het de heuvel van een van de beroemdste crus van de appellatie, Grésigny, beslaat. Jean-Baptiste zorgt voor constante zorg aan deze vijftien jaar oude wijnstokken: regelmatig ploegen van kleikalksteenbodems, bladstrippen, triage van de druiven ... Alles wordt in het werk gesteld om een ​​gezond en rijp sap te produceren.

Het Domaine Ponsot werd in 1954 gecreëerd door de grootvader van Jean-Baptiste Ponsot: Lucien Ponsot, voor wie de wijnstok een passie was bij zijn vele activiteiten binnen een polycultuurboerderij. Vintage na vintage was het zijn zoon Bernard - de vader van Jean-Baptiste - die vervolgens de wijnbereidingsactiviteit van het landgoed wilde ontwikkelen, zodat het uiteindelijk hun exclusieve activiteit werd.

Jean-Baptiste heeft het roer overgenomen in 2000 en is één van die jonge lichting wijnmakers die voor drastische verandering kiezen in de wijngaard en bij het vinificatie proces. Eerlijke methodes met de natuur in het achterhoofd. Ook kiest hij voor een beperkte houtlagering van maximum 20 à 30%. Zo krijg je een verrassend lekkere wijn dat z'n gratie verdient. 

Specificaties

Chardonnay
Inox cuves en max 30% op Franse eikenhouten vaten
12,5%
Rully, Bourgogne
Frankrijk

Beoordelen (0)

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Gerelateerde producten

* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »