Matthiasson Napa Valley White
Kenmerkende smaken zijn witte perzik, kafir limoen, lychee noot, bijenwas, rijpe vijg, en ananas, met prominent natte stenen, vuursteen, oesterschelpen, en vers geperst stro.
- Enkel online verkrijgbaar
- Droog-expressief en vol
- 16/20 Jancis Robinson
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
De wijn
De twee wijngaarden liggen beide in het koele en mistige zuidelijke deel van de Napa Valley.
De Sauvignon blanc en Semillon komen van Ryans Vineyard, die ligt op een strook alluviale kiezel in het midden van de valleibodem, ten zuiden van Napa. Het ligt precies in het pad van de dagelijkse windstroom die door de vallei vanuit de San Francisco Bay richting Calistoga trekt. Onder de wijnstokken worden inheemse grassen geplant om te concurreren om vocht en voedingsstoffen en om de wortels aan te moedigen diep in de kiezelachtige bodem te foerageren.
De Ribolla gialla en Tocai friulano zijn afkomstig van de piepkleine Bengier Vineyard (voorheen Vare) in de monding van Napa's Dry Creek canyon, vlak naast de kreek. De rotsachtige fluviatiele bodem en de koele luchtafvoer van de canyon werken perfect samen met de druivensoort. Ribolla gialla is een zeer oude variëteit die sinds de middeleeuwen wordt verbouwd in de Collio-regio in Italië en Slovenië.
Het domein
Voor Steve & Jill Klein Matthiasson is wijn maken een natuurlijk verlengstuk van het boerenbedrijf. Beiden zijn al vele jaren actief in de duurzame landbouw en de lokale voedselbeweging. In 2003 richtten ze Matthiasson Wines op, gebaseerd op deze waarden. Hun wijnen zijn een klassieke expressie van verschillende druivensoorten, sommige bekend zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon en andere zeldzamer zoals Ribolla gialla en Refosco.
Zij passen geleidelijk aan de biologische praktijken aan voor elk van de wijngaarden. Van de 10 wijngaarden zijn er reeds 7 biologisch gecertificeerd, een bewijs van de inzet van de twee wijnbouwers. Zij beschouwen zichzelf in de eerste plaats als landbouwers omdat de wijn vanaf het begin wordt gemaakt: in de wijngaarden. Het bedrijf heeft zich ertoe verbonden als een van de eersten gebruik te maken van een nieuwe elektrische trekker die door Carlo Mondavi is ontwikkeld. Momenteel is al hun energie elektrisch en afkomstig van 100% hernieuwbare "Deep Green" bronnen. Ze recycleren alles wat ze kunnen en gebruiken het organische afval van de wijnmakerij, zoals puimsteen en druivenmost, als compost. Zij gebruiken flessen met een laag gewicht die minder impact hebben op het vervoer.
Druiven | Sauvignon Blanc, Ribolla Gialla, Semillon en Tocai Friulano |
Vatlagering | 10 maand in eiken vaten waarvan 15% nieuw |
Alcohol | 12,5% |
Regio | Napa Valley |
Land | USA |
Bekroningen | 16/20 Jancis Robinson |
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review