Bric Cenciurio Roero Arneis DOCG "Sito dei Fossili"
Bric Cenciurio Roero Arneis DOCG "Sito dei Fossili"
€16,95 Incl. btw

Bric Cenciurio Roero Arneis DOCG "Sito dei Fossili"

€16,95
  • Koop 6 voor €15,95 per stuk en bespaar 6%

Een knaller van een Arneis uit Castellinaldo. In de neus tref je een prachtig verfijnd boeket aan aroma's van rijp wit fruit zoals abrikoos en peer met een lichte toets van venkel en amandelen.

Niet op voorraad
2-4 weken
Aantal
- +
  • Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • 1 jaar kurkgarantie
  • 100% Belgische onderneming
  • Gratis verzending vanaf 60 euro
  • Meer informatie? Neem contact op over dit product
Productomschrijving

De wijn

Een knaller van een Arneis uit Castellinaldo. In de neus tref je een prachtig verfijnd boeket aan aroma's van rijp wit fruit zoals abrikoos en peer met een lichte toets van venkel en amandelen. Het typisch florale aspect van Arneis mag niet ontbreken aan het geurspel, maar is in mindere mate aanwezig, door de meer dominerende mineraliteit.

De wijn past perfect bij visschotels zoals forel, baars, zalm, tonijn en schol. Ook is deze wijn een topper bij zeevruchten, groenteschotels en asperges. Serveer de wijn tussen de 10°C en 12°C. Je kan deze culinaire topper makkelijk tot 10 jaar laten rusten in jouw kelder.

 


 

Het proces

Gelegen in de gemeente Castellinaldo, in de regio "Bric Cenciurio", wordt dit deel van de wijngaard door de eigenaars de Sito dei Fossili ofwel fossielenplaats genoemd omdat fossiele resten van bladeren, vissen en libellenlarven werden gevonden tussen de mergellagen . De druivenstokken werden aangeplant in 1994.

De wortels van de druivenstokken gedijen in een ondergrond dat is samengesteld uit fijn gelaagde witte mergel, gemengd met een zandige fractie dat een uitstekende afvoer van overtollig water mogelijk maakt. Deze ondergrond zorgt ervoor dat de wortelen dieper trekken om mineralen en voedsel op te halen. Dit geeft de typische mineraliteit aan deze Roero Arneis "Sito dei Fossili".

De productie wordt bewust heel laag gehouden. Begin augustus worden de trossen uitgedund, wat resulteert in een gemiddelde productie van 1,3 kg druiven per plant.

Na de pluk tijdens de eerste 15 dagen van september, blijven de geoogste druiven 7 dagen in koelcellen bij 0°C. Hierdoor rijpen de schillen volledig en stromen de aromatische essenties tijdens het persen makkelijker in het druivensap. De most die verkregen wordt met een zachte persing en dat natuurlijke gedecanteerd wordt, is klaar voor fermentatie. Deze fermentatie duurt 40 dagen in eikenhouten vaten van 2500 liter.

De affinage of verfijning duurt ongeveer 6 maanden in eikenhouten vaten. In deze periode wordt er vaak geroerd om de gisten en fijne droesem weer in suspensie te brengen. Jaarlijks worden er ongeveer slechts 7.000 flessen gemaakt van deze hoogstaande witte wijn. Deze Arneis is een knap staaltje van vakmanschap. Een loepzuivere wijn waar je je tijd voor neemt.

 

Product informatie
Artikelcode 100.05.14
SKU BCFOSSI
Specificaties
Druiven 100% Arneis
Vatlagering 40 dagen fermentatie op eik + 6 maanden affinage op eiken vaten
Alcohol
Regio Castellinaldo, Langhe, Piemonte
Land Italië
Bekroningen
Wat onze klanten zeggen

average of 0 review(s)

Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
* We'll never share your email with anyone else.
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Menu
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »