Gratis verzending vanaf €35
1 jaar kurkgarantie
Volgende dag verzending
Groot assortiment

Calvados Dupont Hors d’Age 42°

€59,95 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
DIV137
CALDUPONTHORSAG
Op voorraad
1-3 werkdagen

Productomschrijving

De appels worden gemengd, gemalen en geperst. Het appelsap wordt direct gefermenteerd om cider te distilleren. Dubbele destillatie vindt plaats 6 maanden nadat de fermentatie heeft plaatsgevonden. De eerste destillatie levert de "petite eau" op met 30% volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" de Calvados oplevert.


Veroudering: minimaal zes jaar. In geroosterde eikenhouten vaten van 400 L, waarvan 25% nieuw is.

 

Het domein

De geschiedenis van de familie Dupont in de regio Pays d'Auge in Normandië gaat meer dan 3 eeuwen terug. De oudst bekende archieven getuigen van de geboorte van Pierre Dupont in 1703.

In 1887 arriveerde Jules Dupont als pachterboer in La Vigannerie, de oude naam van het huidige landgoed. Parallel aan zijn veeteelt produceerde hij cider en calvados. Dankzij zijn verkoop hiervan kon hij La Vigannerie in 1916 kopen.

Zijn zoon, Louis Dupont, volgde hem op in 1934. Hij zette de veehandel van zijn vader voort. Hij produceerde ook calvados die hij in bulk verkocht aan lokale kooplieden. Toen hij in 1974 stierf, nam zijn vrouw Colette, met steun van de familie moedig de leiding over.

Het was in 1980 dat Etienne Dupont de teugels van het familiebedrijf op zich nam en zo zijn vader, Louis, opvolgde. Hij breidde het landgoed uit en concentreerde zijn activiteiten op de productie van cider en calvados. De oude boomgaarden werden herontwikkeld en er werd nog tien hectare laagstam appelbomen aangeplant. Hij ging naar Cognac om zich onder te dompelen in de beste technieken van dubbele destillatie. Etienne Dupont staat achter de creatie van de appellation contrôlée A.O.C. Pays d'Auge.

In 2002 trad zijn zoon Jerome Dupont toe tot het familiebedrijf waarvan hij directeur werd, in samenwerking met zijn zus Anne-Pamy Dupont. De modernisering van het landgoed gaat altijd door, gedreven door aan te dringen op kwaliteit en de inventiviteit, die het Domaine Dupont kenmerkt.

Specificaties

42%
70cl
Zacht & Fijn
Frankrijk, AOC Pays d'Auge
Dupont

Beoordelen (0)

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Gerelateerde producten

* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »