Lionel Osmin

Le Roi Boeuf

€17,80

Een volle rijke rode wijn met stevige kaken. Schitterende wijn met een ongelooflijk mooie lengte. Prijs/kwaliteit knaller!

Niet op voorraad
2-4 weken
Aantal
- +
  • Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • 1 jaar kurkgarantie
  • 100% Belgische onderneming
  • Gratis verzending vanaf 60 euro
  • Meer informatie? Neem contact op over dit product
Productomschrijving

De wijn

Na zijn introductie in de broederschap, greep Lionel Osmin deze gelegenheid om deel te nemen aan de bescherming van het Bazadaise ras, met medeplichtigheid en de zegen van Michel Guérard.

Le Roi Boeuf is een rode wijn met een diepdonker gewaad, met heerlijke aroma's van bosvruchten, vanille en kruiden. Soepel en eerlijk in de mond met goed gesmolten tannines, deze wijn heeft het charisma en de kracht van Le Roi Boeuf! 

Proefimpressie: de mantel is robijnrood. De neus is intens, hij onthult aroma's van zwarte bessen, vijgen, bramen en aroma's die de grootste Merlot waardig zijn: tonen van kreupelhout, pepermunt. De vatrijping is discreet en maakt het aromatische palet subtiel af met fijn gerookte en geroosterde tonen. De aanzet in de mond is delicaat en romig. De evolutie is geweven, de afwerking is lang en fijn.

Het Bazadaise Ras

Het Bazadaise rund komt voor in het grote zuidwesten, van de Gironde tot het Pyrenese massief en telt 3.300 dieren in 2020. 

Er zijn verschillende hypothesen opgesteld om het uiterlijk van de Bazadaise ras te bepalen:
 
• La Bazadaise zou in de Romeinse tijd hebben bestaan. Ze zou volgens J. Courregelongue  (proefschrift 1869) een van de oudste runderrassen in de Midi zijn.

• "Een ras die door de Moren is achtergelaten als monument voor hun doorgang", aldus M. Dupont, dierenarts in Bordeaux, lid van de Landbouworganisatie in Gironde, in 1848.

• Professor Girard, altijd gebaseerd op etnologische stellingen, pleit voor een kruising tussen het Iberische type en het Aquitaine-type. C. Daugreuilh (proefschrift 1929) beschouwt deze hypothese als de meest waarschijnlijke: het Iberische type, afkomstig van de invasie van de Iberiërs, zou de oorsprong zijn van de Pyrenese rassen. De kruising met het Aquitaine-type zou erg oud zijn, gezien de homogeniteit van de bevolking en de consistentie van de overdracht van karakters.

• Sommigen willen er een inheems ras van maken, puur gehouden en vrij van vreemd bloed.

Oorspronkelijk werden de runderen gebruikt als werkras. In de nasleep van de Tweede wereldoorlog en de motorisering van de landbouw zag dit ras zijn aantal sterk dalen. La Bazadaise richt zich vervolgens op vleesproductie.
 
Hoewel er slechts 700 geregistreerde dieren waren, werd in de jaren zeventig een herstelplan opgesteld. In 1978 werd een programma voor genetisch beheer opgezet. Het eerste doel was om inteelt te bestrijden en kunstmatige inseminatie te ontwikkelen.
 
Tegenwoordig heeft het ras BAZADAISE 3.300 dieren in het grote zuidwesten, van de Gironde tot het Pyrenese massief.

 

 

Specificaties
Druiven 75% Merlot, 15% Tannat, 10% Cabernet Franc
Vatlagering 16 maanden op eikenhouten vaten (25% nieuwe vaten)
Alcohol 13,5%
Regio Bazas, Landes, Sud-Ouest
Land Frankrijk
Bekroningen
Wat onze klanten zeggen
0,0/5

average of 3 review(s)

Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
* We'll never share your email with anyone else.
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Menu
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »