Gratis verzending vanaf €35
1 jaar kurkgarantie
Volgende dag verzending
Groot assortiment

Champagne Ayala Brut Majeur

€32,90 * Incl. btw Excl. Verzendkosten
1600
Op voorraad
1-3 werkdagen

Productomschrijving

De wijn

Samengesteld uit een blend ter ere van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier van de beste herkomst, is de Brut Majeur het ultieme model van niet-vintage brut uit een groot huis. De langdurige rijping van 3 jaar in de kelder en de lage dosering maken het een makkelijke Champagne om onder alle omstandigheden te drinken: de beste ambassadeur van de stijl van het huis, gebaseerd op frisheid en elegantie.


Het domein

Oprichter van het domein in 1860, komt Edmond de Ayala uit een familie die altijd het verlangen heeft ontwikkeld om ver te gaan. Zijn voorouders lieten hem de geest van uitmuntendheid en de smaak voor avontuur na, waardoor hij zich in Aÿ vestigde om de wijnhandel te leren. Vanaf de oprichting werd Champagne AYALA al snel een essentiële referentie in Frankrijk en in het buitenland. Het jonge Maison dankt zijn uitbreiding met name aan Fernand de Ayala, de jongere broer van Edmond, die zich in 1863 in Londen vestigde en de Britse aristocratie de unieke smaak van huiswijnen liet ontdekken, vooral dankzij de vintage 1865, zeer zwak gedoseerd voor de tijd. In dezelfde periode maakte Champagne AYALA ook deel uit van de kleine kring van stichtende leden van het Syndicat des Grandes Marques in 1882 en nam het deel aan de oprichting van de Benevolent Trust in Londen in 1886.

De jaren 1920 markeerden een gouden eeuw voor het huis, dat in die tijd meer dan een miljoen flessen per jaar produceerde, waardoor het een van de toonaangevende huizen van die tijd was. Vervolgens bevoorraadde het de koninklijke hoven van Engeland en Spanje en had het meer dan honderd arbeiders in dienst, zowel in de wijngaard als in de kelder. De pracht van deze periode komt ook tot uiting in de rijke iconografie die het Huis inspireert: de vele reclameposters en tekeningen van destijds in zwang zijnde kunstenaars zijn de beste getuigen.

In 2005 kocht de familie Bollinger het prachtige pand, met de bedoeling het zijn adellijke brieven terug te geven: een periode van vernieuwing begon voor Champagne AYALA, met een complete herziening van productiegereedschappen en de komst van nieuwe teams. Het Maison heeft momenteel ongeveer vijftien mensen in dienst, met behoud van de familiegeest van zijn oorsprong.

Beoordelen (0)

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Gerelateerde producten

* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »